Grusrallarrally i Klevabäcken

Lördag 30:e augusti

20140830_115129

 

 

 

 

 

 

Gruskhmerer, grusfascister, grusfetischister och hjälpsamma grusrallare, alla med Östersjön, Öland och öringens fortplantning i fokus. Alla dök de upp från olika håll, med skyfflar och termosar, tidig morgon vägen norr om Klevabäcken. Fantastisk uppslutning, totalt under dagen räknades 12 ideella krafter in samt 4 barn. Dagen bjöd på perfekt rallarväder; mulet och ca 18 gr C. Lasse och Johan hade i gryningen kört ner den för dagen hyrda minilastaren, att användas för att fylla dagens två släp som stod till förfogande. Johan spakade maskinen.

20140830_12304120140830_12333820140830_123319Klevabäcken Havsöring 2014

Efter viss ställtid började lekgruset rulla nedför Lasses egenkonstruerade effektiva men bullrande plåtrännor. Snabbt samtal till Sten som, förutom med sin starka kropp, kom till undsättning med öronproppar. Att höra är bra, speciellt vid fiske på vakande fisk. Sakta men säkert rullades gruset ned i bäcken.

20140830_12313720140830_123131

Fika, snack och skratt, såklart det också hanns med mellan gruslassen. Vid lunchtid kunde ovanför skiboardet fem rejäla lekgropar och en mindre räknas in. Därefter förflyttades allt materiel ned till bäcken nedanför skiboardet, i Klevabäckens vackra förtrollande raviner. Vi fick besök av en fotograf, Joachim Grusell, utsänd att ta bilder av grusprojektet, till ett reportage för Ölandsmagasinet. Han förevigade grusrallarnas arbete med att rigga i ordning ränna och avstjälpningsplatserna, som ska användas inför morgondagens arbete. Tyvärr visade det sig att gruset inte kommer att räcka till de fem platserna nedanför skiboardet. Mer grus behövs ordnas fram, så sannolikt även kommande helg finns arbete i Klevabäcken. Tack till alla, Fredrik, William, Patrik, Patrick, Sten, Andreas, Lasse, Hans-Åke, Roberth, Stig, Johan, Michael, som deltog i dagens arbete. Det var kul att se alla uthålliga kroppar och de nya ansiktena som dök upp! Imorgon, söndag förmiddag, kör vi i det grus som finns kvar.

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Grusrallarrally i Klevabäcken

  1. Klimpen skriver:

    Tack! Vi gör så gott vi kan.
    /Andreas

  2. Anne Wilks skriver:

    Man blir imponerad!!!
    Satan i gatan sicket gott jobb ni gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.