Åbybäcken

Intresset från media verkar vara stort inom området olaga fiske. Tv4 lokalnyheterna har en blänkare samt Barometern och Östra Småland har reportage i dag. Kanske dags att myndigheter mm vaknar och agerar. Ansvariga borde göra en utredning av omfattning och hur stor skada som skett, antalet leköringar som olagligt tagits ur bäcken kan vara så stor som  50-100 fiskar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Åbybäcken

  1. Anonym skriver:

    Jag vill att ni publicerar namn och nummer till inspektörer dit man kan anmäla tjuvfiske. Bor intill bäcken och ser att det regelbundet läggs nät som spärrar av hela mynningen. Även de som går med håvar under lekperioden. Som seriös fiskare är jag upprörd och vill gärna ha kontaktuppgifter till vart man vänder sig när man ser sådant?

    • Andreas skriver:

      Hej!
      Jag har lagt till en sida under Fiskevård som heter Fisketillsyn. Där finner du det du söker. Vi behöver all hjälp vi kan få.
      //Andreas

  2. John skriver:

    Läste precis artikeln. Hoppas inte folk tror att det är ok att plocka upp de fiskar som fortfarande går kvar i bäcken eftersom det blivit januari nu bara..
    /jh

    • Laxxe skriver:

      Enda sättet som tillsynsman som vi kan ingripa är om markägare ger oss uppdraget att hindra folk fiska på sitt egna vatten. Vi kommer att arbeta stenhårt framöver för att få till ett bättre skydd för öringen under reproduktionen. Helt klart är vi kritiska till den oförmåga myndigheter uppvisar i frågan. Vad man som enskild kan bidra med är att skapa opinion mot fisket, skriva insändare (helst med sitt egna namn), argumentera med omgivningen. Man kan t ex bara vistas vid bäcken och störa, de som sysslar med dylikt vill säkert inte röja sin identitet. Maila länsstyrelsen, politiker mm och påtala problemet och begära att de tar sitt ansvar.
      /Lasse

    • Andreas skriver:

      Helt klart finns en risk att folk tror att det är ok att plocka fisk bara för fredningstiden är över (vilket det juridiskt sett är om du är markägare), så precis som Lasse skriver handlar det om att skapa opinion och att få folk att börja tänka lite längre än näsan räcker. Mycket viktigt att markägarna förstår vilken resurs bäcken är och att de börjar jobba för att skydda den. Ett skräckscenario är att markägare ger sitt samtycke till fiske i bäcken. Då den håller mycket fisk under lång tid borde fredningstiden utökas. Att man nätar upp några öringar längs kusten säger jag ingenting om, men att bedriva fiske i och i anslutning till en reproduktionslokal under lekperiod anser jag vara fullkomligt bedrövligt.
      //Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *