Årets första..

Gjorde årets första försök på havsöringen efter att ha kollat lite för mycket junior VM de senaste dagarna. Åkte norr om den berömda stenen i Äleklinta för första försöket. Solen började skymmas av molnfronten som var på väg norr över , så det kändes bättre än solen som varit på förmiddagen. Fiskade av ca 200m med endast en retur under kilot , samt en dragning. Bytte till ett ställe som inte fiskas ofta , då jag var sent ute idag. Efter 50m returnerar jag en på kilot, tappar en som simmar snabbt emot mig. Har ytterliggare en dragning innan nästa -1 går på retur. Sen stämmer inget , tappar tre på raken innan jag kollar flugan som då fått ett halvslag runt krokböjen. Och det är otroligt svårt att kroka när flugan går bak och fram… 😉 Bytte plats igen , och det gick på bra med en sydlig på ca10-12 ms. Men inte ett liv på de 150m jag fiskade av. Men skönt att börja året med havsöring i andra ändan av linan , Omeborste  strl 8 i uv lila levererade idag. Då det var ginklart vatten valde jag en mindre fluga idag. Avslutade och åkte hem , passade på att ringa och gratulera Andreas & Jenny till dottern!  Nu finns det en ledig plats på Ekerumsrevet för de som är intresserade under helgerna framöver!! Fick även en rapport från Peter L som var ute i lördags , men utan resultat. Men han skickade över en ny variant på Omeborsten som han bundit upp i mer gul/brunt.

Omeborste gul/brun

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Årets första..

  1. Andreas skriver:

    Ett par helger kan jag väl bjuda på 🙂

  2. Jocke Johansson skriver:

    Brendas mor är bundet med dom gula på guldfasan i original utförandet, fick ett par fiskar på den modellen på Gotland så dom funkar allt 🙂

  3. Seppo L skriver:

    Härlig start på året Niclas. Själv så var jag ute 1:a gången i lördags några timmar med Danne och Sebbe men jag och Danne kände inget men Sebbe fick en kort men otroligt fet gädda på modiga 2,5-3kg. Omöborsten på bilden tror jag blir mycket giftig.

    • Peter Lindström skriver:

      Inte så speciell fluga. Använder de “gula” fjädrarna på skinnet på guldfasanen.
      Lite mindre fjädrar så den passar nog lite mindre storlekar. Kroppen är bytt till lite mer gul eller ljusbrun dubbing. Har själv använt gulaktig dubbing. Annars är det bara att binda som Omö Börsten. God bindning och skitfiske på er alla!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *