Avslutningen på Gotlandsresan

Efter stormen Sven rört runt lite i Östersjön kändes det idag bättre med läggande vindar och vågor. Lite skitigt i vattnet räknade vi med , så vi började på östra sidan. För att senare under dagen flytta oss upp mot norr när dyningen gått ner ytterliggare. Men hellre för mycket vind än ingen alls! Dagen blev den näst bästa under de fyra dagarna med 9 öringar , och en av dem var godkänd. Oskar lyckades med bedriften att fånga en sik runt kilot, som fick följa med hem. Här är Lasses havsöring som kommer gravas till jul.

HavsöringNär det började att dra sig mot färjan så var Erik och jag lite väl långt bort, och det nappade. Lasse fick då ställa sig för bommen så vi precis kunde komma med , annars hade hon stängt avgången. Johan som jobbar på båten ringde precis innan vi svängde in på terminalen och undrade var f…n vi höll hus. Men det hade nog varit riktigt bra fiske idag!? Efter maten kom den årliga prisutdelningen av resans största blanka. Erik gick från botten till toppen med en på 2.4kg , grattis!! Sen kom det som oroar mest på resan varje år , huggskräcken. Här var det jämt mellan Tommy och Oskar , och Erik som var förra årets huggskräck hade utslagsrösten. Oskar blev årets huggskräck och har nu en vacker hjälm att pryda bokhyllan med hemma. Här är de lyckliga vinnarna!!!

HuggskräckenVi röstade också om nästa års huggskräcksresa , Bornholm 4-7/12 vann med klar majoritet. Här kommer bilden från middagen med havsöring på menyn.

HavsöringResultatet var det bästa vi haft på Gotland , 30st landade havsöringar och en sik. Jakob tog sin första havsöring , och för Jocke släppte fisket efter havsöring på riktigt efter en trög introduktion i Västervik av Tommy och Oskar. Nu var det ju inte riktigt fiske alla dagarna , lördagen blåste mer eller mindre bort. Då vi mest letade platser med bil , och när vi väl kom i vattnet så blåste det mellan 14-16ms. Samt att man höll på att frysa fingrarna av sig när det var snö och minusgrader… Här kommer några bilder från Gotland.

GotlandGotland

GotlandGotlandGotlandGotlandVi tackar alla deltagare för en minnesvärd resa med mycket skratt, och framför allt tråkningar och psykningar. Vi ses om ett år med en ny utmaning i att inte få huggskräck/en!

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *