Då var flugorna till Havsöringsträffen 2013 här.

Omeborstar från Flyfishing Masters kom idag till er alla som anmält sig innan deadline och betalat in 200kr på bankgiro 678-8780. Omeborsten är den flugan som i särklass fångat flest havsöringar på Öland de senaste 7-8 åren! Till er som inte flugfiskar är det ett Toby 20gram, också en havsörings favorit!! Här kommer en bild på dräparen!

omo-borsten-braun-detail

 

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Då var flugorna till Havsöringsträffen 2013 här.

 1. les skriver:

  Är man intresserad av fiske (havsöring) åker man väl till kusten och utforskar den efter platser som man kan fiska o koppla av på, (annars köp Pelles bok om kustfiske så behöver man inte leta platser) men det fina är väl att själva hitta sina fiskeplatser.
  Med vänlig hälsning les

 2. Danne Möller skriver:

  Vill bara säga att när jag för ca 1 månad sen skickade ett mail till Lasse angående medlemskap. Blev jag väldigt väl bemött och kände mig varmt välkommen i föreningen. Förstår att man inte lägger ut namn på platser där man får fisk. För som det nämndes i ett tidigar inlägg hade den platsen varit lika välbesökt som ett derby mellan Djurgården och AIK. Har inte mycket erfarenhet av fisket här på ön men av vad jag förstår så är där många mil kuststräckor som är bra fiskevatten. Skit fiske

 3. Jocke skriver:

  Om man läser inläggen på hemsidan, mellan raderna får man ett svar: “Fiska gärna, men någon ananstans, för vi vill ha våra flugor, och ställen att fiska på från Norr till söder för oss själva, detta verkar vara en klubb med en massa inbördes beundran och få utvalda.
  Vilka fler mönsterär att finna på hemsidan?? Drag och kryptiska 2,0 är vad som erbjuds och favoritställen där inbördes beundrare möts upp eller starta sitt fiske.
  “Rätt förutsättningar för besökande fiskare”
  Var kan man finna ett inlägg på hemsidan där det står något om detta ?? som ger en besökande fiskare rätt förutsättningar.
  JOCKE

  • Solle skriver:

   Hej Jocke eller Eilert,
   För att vi ska kunna föra en dialog här måste du vara ärlig och skriva under ditt riktiga namn! Vi är inte intresserade att ha några troll på hemsidan som bara är negativa. De flesta som planerar att komma hit till Öland brukar skicka ett meddelande under kontakt, så vi kan svara dem direkt på deras privata mail, eller så tipsar vi dem vi möter längs kusten. Du kanske har sett kommentaren från killarna från Vetlanda? Flugmönster ligger under “havsöring” och de kan du googla om du inte vet. Vad gäller polenflugan 2.0 så provfiskar vi olika flugor från flugbindare. Då endel säljer sina flugor så får vi inte lämna ut vissa mönster under provfiskeperioden, utan flugan ska komma ut till försäljning först. Om du inte är ärlig i fortsättningen kommer jag att spärra ditt IP-nummer. Niclas

   • Jocke skriver:

    Svar till Nicklas.
    Attskriva inläggär en sak,hur personer läser och tolkar det, kan ge en negativ bild för klubben, då mycket av det som skrivs är kryptiskt och hemligt, om man läser mellan raderna.
    Då tycker jag dom kan ägna detta inbördes via sina mobileroch helt strunta i hemsidan.
    Gällande Jocke så tolkar jag Solle, Laaxe och Klimpen mm som alias också, många inlägg är ej hellre med namn.
    Mitt alias är Jocke, så inget troll där.
    E.P.

    • Solle skriver:

     Ja Eilert och nästa kommentar du skickade kom från alias “Stinsen” , men den raderade jag pga den dåliga “stavningen”. Anledningen till varför vi väljer att inte skriva ut en precis plats är att vi har ca 150 unika besökare per dag på hemsidan. Och hur skulle det se ut på de platserna till helgen? De som vill ha tips på platser kan vi inte lägga ut, då det skulle bli samma problem där. Att andra kommer vara där,fler än de som bad om tips på platsen. Tror inte du skulle uppskatta att jag tipsade dig om platser till tex helgen och alla kunde läsa det? Varför vi skriver på hemsidan när det landas fisk är för att visa när fisket är igång, många åker över bron när det är bra rapporter. Hemsidan är en guide för bättre fiske för er som kommer hit. Hur många andra hemsidor får du detta på? Men jag vet att du Eilert binder mycket flugor och verkar mest vilja vara ha bindbeskrivning på Polenflugan 2.0. Den är en modifierad Polenfluga som troutflies.se tagit fram efter vårt provfiske under detta året. Så den kan vi inte ge dig då vi inte är upphovsmän , utan köper alla flugor vi fiskar med. Troutflies.se kommer ha den till försäljning längre fram , så du får göra som vi andra och beställa! Och skulle Solle , Laxxe eller Klimpen inte skriva något om fisket här hade det inte varit mycket till hemsida….

     Niclas ´Solle´ Solberg

    • Lasse skriver:

     Bäst att förtydliga för de som inte känner mig och mitt sk alias. För att vara tydlig med min identitet använder jag “Laxxe ” så slipper det råda osäkerhet vem som skriver. Ibland skriver jag under med mitt riktiga namn ( vid t ex kritik o dylikt för att inte gömma mig bakom ett fejkat namn) Så för alla, Laxxe heter Lars kallas Lasse Karlsson hemmahörande i Borgholm, kassör och drivande i fiskevårdsfrågor , det går att nå mig via mail eller tel karlssonsmek.borgholm@telia.com / 070-5497050. Dessa uppgifter har jag lämnat ut ett flertal ggr på hemsida, så jag förstår inte kopplingen till “Jocke”. Att anse att det är OK att kritisera under ett namn för att sedan ge understöd under ett annat alias för att ge sken av att flera instämmer i kritiken faller bara tillbaka på densamma.
     Laxxe alias Lasse Karlsson/kassör ÖTSK

  • Andreas skriver:

   Vi är för det första ingen “flugmönster-klubb”, är du ute efter mönster finns det säkert bättre hemsidor och för det andra nekar vi ingen som ställer en ärlig fråga om tips för att lyckas landa en havsöring. Det är även så med fiske att det som funkar ena dagen kanske inte funkar lika bra nästa dag, förutsättningarna här på Öland växlar ganska kraftigt och är du ute efter fångstgaranti så kan vi tyvärr inte hjälpa dig, störst chans har du kanske i ett nypåfyllt put n take-vatten. Grundläggande tips för havsöringsfiske på Öland står att läsa under fliken “Fiske på Öland”. //Andreas

 4. Eilert Persson skriver:

  I mitt tycke är det mycket barnsligt att hemlighålla ett flugmönster som är efektivt fisken räcker till åt alla, men det är typist den Svenska attityden med hemligheter, frågar man en Dansk får du klart besked där är det inga hemligheter

  • Solle skriver:

   Vi har lämnat ut bindbeskrivning och bilder på denna för länge sen. Tror nog mer att Seppo skämtade i sin kommentar.. För vi vill ge alla som kommer till Öland och fiskar rätt förutsättningar.

 5. Seppo L skriver:

  Ajjjj då! Nu blir det tuffare att landa hem vandringspriset när hemligheten som detta sipprar ut. Skitfiske på er mina damer och herrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.