Ännu en dag med havsöring.

Kollade F1 innan jag tog tag i fisket för dagen. Det var ju en timme kortare vid kvällningen idag , så det blev ett kort pass. Tänkte lägga lite tid på en plats som inte givit så bra resultat som det brukar i höst. Det rullade in fint när jag parkerade bilen , men lite mindre vind än prognosen och lite mer sydlig. Efter att ha fiskat av 100m började jag tvivla , men då kom första dragningen. Taggad nu och efter 5min satt en vild runt kilot , som snabbt drog iväg efter avkrokning i vattnet. Det tog en kvart innan nästa klev på , och nu hände det grejer. Innan jag fick in den för avkrokning höll den på att simma mellan benen ett par gånger, tur man inte är hjulbent… Havsöringen var vild och runt 3kg , så den simmar också vidare. Efter det hade jag ett stenhårt påslag , men den behagade inte att stanna kvar. Senare var det en följare som inte fick en riktig chans när det inte var mycket kvar av klumpen när jag såg första virveln. Drog ett par snabba drag fram till tafsen och ett par virvlar till innan den vek av. Solen kom fram och det hände inget mer på de resterade 200m. Körde vidare och såg en udde det låg en fin dyning och rullade in. Stannade och körde av en 70-80m med endast ett följe som resultat innan det var dags för hemfärd. Grabbarna från Vetlanda rapporterade två runt kilot och en på 2.5kg, välkomna tillbaka!

Magnus , den uppdaterade Polenflugan  (2.0) levererade!!!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ännu en dag med havsöring.

  1. Seppo L skriver:

    Häftigt Niclas! Hur kul som helst nu när det verkar finnas en hel del grov öring i stort sett var som helst. Själv så har jag pumpat en stund på några rejäla bitar som jag inte ens fått se så nu kommer det nog att bli en mycket, mycket spännande #Havsöringträff. Hoppas att den kommande stormen inte ställer till det för mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.