Glad nyhet!

Har hört från flera håll nu att abborren är på väg tillbaka runt Ölandskusten. Efter jobbet fortsatte jag norr över för att kolla runt lite. Började med att visa jakttornen på jaktmarken för vår nya jaktkamrat Johan Thaurer SR. Fortsatte senare till Byxelkroks hamn och hjälpte Kalle och Magnus en stund, samt pratade om fisket på norra Öland. De hade fått en gös igår , ingen vanlig fångst här (ännu?). Då de släppt tillbaka hundratals abborrar sista tiden ville jag kolla Nabbelund i Grankullavik. Där var det en familj som metade med mask och klassiska röd/vita flöten. Under ca en kvart när vi pratade om fisket returnerade de minst ett tjugotal för små. I hinken låg det 4st matfiskar runt 3hg. Under sommaren hade de fått abborre upp till 8hg , riktigt fina abborrar. Smolket i bägaren var att de hade haft en gubbj..el som satte garn precis utanför när de metade för några dagar sen. Typiskt att inget får vara ifred när de äntligen kommit tillbaka efter femton års frånvaro! Här är kommer en trind Ölandsabborre som fick simma vidare. Så hoppet finns , vi får se vad vi kan hitta på för att hjälpa dem?

Abborre

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Glad nyhet!

  1. Seppo.L skriver:

    Ja det stämmer. Här i söder så märkte jag för ett par år sedan att abborren började sakteliga figurera här och var. Trist med dessa så kallade husbehovssfiskare och vi måste på något sett få dessa att förstå alvaret med våra fiskbestånd. Kanske genom information via lokala tidningar, vad vet jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.