HASSELÖ Slutrapport

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

Hoppade på en fiskehelg med goda vännerna Tommy och Oscar från Västervik och nykomlingen i gänget Jocke från Gamlebyklubben. Fångstmässigt infriade helgen enligt erfarenhet av tidigare skärgårdsfisken i området mina förväntningar, har alltid lyckats pricka fel dagar. Trots det är jag ganska nöjd med helgen, troligtvis är det goda sällskapet och naturupplevelserna som uppväger utebliven fångst.
Anlände i god tid för skoterfärd till vandrarhemmet, snabb urlastning och avfärd med cykel den dryga halvmilen till fiskeplatserna. Framkomna rejält svettiga kunde vi konstatera öppet vatten men en hård ostvind och drivis begränsade platserna. Trots detta lyckades Oscar landa och returnera en under minimåttet och ytterliggare en kontakt, vi andra fick nöja oss med en frisk naturupplevelse med sjöfågel och ett antal havsörnar svävande över oss.
Lördagen bjöd på bättre väder med lugnare vindart och mer sol, vattentemperaturen låg mellan 0.5 gr och 4 gr och förväntningarna ökades en del. Resultatet blev ändock bara en skrämd öring.
Söndagen som var sista dagen bjöd på kalasväder, sol med NO vind som låg på fint mot land men tyvärr glasklart i vattnet. Med andra ord, förhållandena kunde knappt vara bättre. Själv hade jag en stöt på flugan men inget mer, Jocke rapporterade en stött fisk och en kontakt och övriga gick resultatlösa. Skoterfärd tillbaka med yrkesfiskarn Evert Hjalmarsson som jag även fick en pratstund med då det visade sig att vi hade gemensamma bekanta inom yrkesfiskarna på Öland.
En sammanfattning, troligtvis några dagar för tidigt, trevligt fiskesällskap, en lättnad att slippa cykla i ömsom snö/slask/lera/isgata, en längtan tillbaka- någon gång måste fisket slå till även här. Ett stort tack till Tommy, Oscar och Jocke.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på HASSELÖ Slutrapport

  1. andreas skriver:

    kul att höra att någon ger sig ut i Tjust skärgård =)
    mycket ofiskat vatten i dom regionerna !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *