Minusgrader och två stycken nya PB!!

Idag har jag varit på östra sidan och fiskat gädda med Tobias och Martin. Båda från Öland, som har tagit steget och köpt vadarbyxor och diverse sportfiskeutrustning som passar bra till den Öländska kusten. Förhoppningsvis 2st nya medlemmar i vår anrika sportfiskeklubb 🙂

Som sagt minusgrader, is i spöringarna och en svag men ändå kylig nordvästlig vind. Fisket var ganska trögt i viken där vi fiskade men några gäddor fanns det som ville hugga i alla fall. Och inte så små heller. Det började bra för Tobias och mig som fick och hade kontakt med ett par gäddor. En av gäddorna Tobias fick vägde 5.25kg och han putsade sitt gamla rekord över 2kg. Grattis.

Lite sämre start för Martin som snubblade på en sten och fick sig ett uppfriskande dopp 🙂 Jag och Tobias fortsatte att ha kontakter men inte en gädda var intresserad av Martins drag. Men rätt som det var så fick han ett fint påslag och mothugget satt där det skulle. Jag som stod bredvid honom under drillningen såg att det var en fin gädda. När jag skulle ta gällocksgreppet så satt den bara med en krok. det blev lite nervöst ett tag men det gick till slut bra att landa fisken. Tjock och fin var den. Vågen stannade på 6.8kg och även Martin sken upp. Även han hade putsat sitt rekord med över 2kg. Grattis. Efter ett par snabba bilder släppte han tillbaka den.

När vi fiskat klart i viken åkte vi till Äleklintasträckan för att fiska öring. Men tyvärr var det alldeles för skitigt i vattnet samt grov sjö. Så vi åkte tillbaka till östra sidan till en annan gäddvik jag har haft bra fiske i. Tror det var 2år sen jag var där sist. Men tyvärr var hela bottnen täkt med något brun/grönt sjögräs och en massa dy. Såg mer ut som att man fiskade i en gödselbrunn. För ca 10 år sedan när jag började fiska i den viken så var botten fin och frisk med sand, stenar, fina tångskogar och massor av gäddor i olika storlekar. Idag inte ett liv. Övergödning kanske??? Väldigt tråkigt i alla fall.

En riktigt trevlig dag hade vi i alla fall.

Mvh/

Johan Bjelkendal

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar på Minusgrader och två stycken nya PB!!

 1. ola skriver:

  Hur är tempen i vattnen nu? Skulle det bli lite milt framöver åker jag nog till öland för lite fiske.

  Ola

 2. Andreas Johansson skriver:

  Grattis till PB:na! Kul att en Rälla-pojk drog tyngsta.

 3. ola skriver:

  Fin gädda och läcker bild.

  Ola

 4. Johan skriver:

  Tack.
  Nästan alla tångskogar har tyvärr försvunnit på
  nordvästra sidan bara de senaste åren. Ingen aning om varför faktiskt.
  Ska man hitta fina tångbottnar får man åka till Borgholm och söder ut.
  Dom där handskarna låter väldigt intressant.

 5. Seppo L skriver:

  Grattis till det fina fisket Johan, trevligt med PB. Själv så var jag på sydöstra öland idag några timmar och samma där dvs skitigt i vattnet. En bra sak var att jag testade nya handskar som jag köpt på Biltema. Kanoon måste jag bara säga om man flugfiskar, varma från början och inte blev dom blöta heller plus att man hade bra kontroll på fluglinan hela tiden. Allt detta bara för 84 kr. Jag säger bara neoprenhandskar släng er i väggen. Jag hittade ett härligt tångbälte med frisk och fin tång som jag inte sett tidigare, mycket trevligt att se detta på våran ö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.