Slutresultatet från Havsöringsträffen 2012

Igår avslutades två dagar av intensivt havsöringsfiske runt Öland av 80st havsöringsfiskare. Det verkar som de flesta har varit i kontakt med havsöring , och många för små har returnerats. Att väga in en godkänd blev desto svårare , då många tappade fina fiskar. Men söndagen avslutades med 3 godkända till invägningen. Lasse Karlsson i vårt team var verkligen i tagen efter en lugnare lördag , och tog 5 varav han vägde in två på 1,62 & 2,28. Eriks och mina tråkningar på lördagskvällen gav verkligen resultat! Vi däremot levde inte upp till förväntningarna.. Zoltan Szasz blev höstträffens vinnare med en havsöring på 2,46kg tagen på nordvästra sidan av ön. Vi gratulerar Zoltan och ser fram mot att möta göteborgarna igen till vårens Havsöringscup 2013.Tvåa blev Erik Cardell 2,32 och Lasse Karlsson blev trea 2,28 , Erik vann även största flugfångade havsöring. Lagtävlingen vann Team Öland med 6,22kg på tre havsöringar , team Öland består av Erik Cardell , Lasse Karlsson och Niclas Solberg. Den hårda vinden från sydost gjorde det ofiskbart på östra sidan, men det positiva med det var att ingen färgad fisk kom upp. Då de nu cirkulerar utanför och väntar på att gå upp och leka i de öländska bäckarna. Havsöringen är väldigt nära land nu och de 16 vi tog högg mellan 5-10m ut från land , grundast fick Lasse på ca 20cm djup (den på 2,28). Så jag tror att många vadade alldeles för långt ut under helgen och skrämde mycket fisk utan att få en chans att fiska på den? 11 av dem fick vi på omöborsten 5 på en annan ljusbrun fluga, vi brände även 6st under helgen. Nu ser vi fram mot Havsöringcup 2013 och till att träffa er igen , nya och gamla deltagare! Tackar ALLA för en fantastisk Havsöringsträff 2012!!!

Zoltan vinnare Hösträffen 2012

Team Öland lagvinnare 2012

Vi kan rekommendera ljugarmiddagen på Bo Pensionat som är på lördagskvällen under höstträffen. De har ett fördelaktigt boende för deltagare och en trerätters som avnjöts under mycket utbyte av erfarenheter om allt som gäller havsöring! Lite sent blev det och när klockan ringde vid 5 var det lite segt att komma igång, men väl vid vattnet på jakt efter öländskt silver var alla på alerten igen!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter, Klubbnytt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Slutresultatet från Havsöringsträffen 2012

  1. Lasse skriver:

    Lång träning på att dölja känslor ger resultat

  2. Andreas Johansson skriver:

    Ja det är en fantastisk bild, tror Lasse ser lite sammanbiten ut för att han inser att helgen är slut och måndagen väntar.

  3. Magnus karlsson skriver:

    Vad glad du är Lasse!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *