Stilstudie

I söndags tog jag mig en rejäl promenad för att komma till en fiskeplats som jag hade på känn att den kunde leverera. Jag fiskade mig söderut samtidigt som Nacka-gänget fiskade sig norrut, tanken var att vi skulle mötas på halva vägen, Fredrik hade rapporterat ett par kontakter på deras sträcka. Jag var först till mötesplatsen och började fiska och straxt därefter anslöt Nacka-gänget. Lägger ett kast och precis när jag ska lyfta linan efter hemtagningen känner jag ett ryck och ser en virvel, jag svär och sänker spöet övertygad om att där totalbommade jag en fisk, då smäller den på igen och den här gången sitter den. Det är bra fart på fisken och den hoppar rejält 3 gånger, jag börjar backa mot land samtidigt som fisken gör ett fjärde hopp och lossnar. En stor tomhet infinner sig. Fredrik lyckades få slutet av fajten på film, bifogar en länk. Fisken ser mindre ut än de 2,5 kg jag sade igår, men det måste ha något med kameran att göra 🙂

watch?v=4T4JIgwkhI0&feature=youtu.be

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Stilstudie

  1. Andreas Johansson skriver:

    Tack för stödet Seppo. Ja det är kul med filmklipp, kunde dock varit ett lyckligare slut.

  2. Seppo L skriver:

    Va roligt..inte för att du tappade den Andreas men att vi fick se en filmsnutt. Ja det är så här det är just nu, för mig ligger statistiken på 50% landad och 50% fördel öringen. Jag tycker det syns tydligt på hoppet och spöböjningen att det är en öring på över 2kg. Vi ska komma ihåg att vi har minst klass 8 spön här på ön. Hoppas att fler filmar öringfighter från ön.

  3. Lasse skriver:

    Kroppsställningen efter fighten? det ser ut som du blev illamående. ( mäskning kan medföra diskning)
    Allvarligt nu, kul att du insett hur intressant och effektivt flugfisket är.
    Hösttid med gråmulet och öring på mat sök över grundbottnarna ger ett enormt spännande fiske. Bara att gratulera trots bommen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *