Måste bara smita från jobbet idag….

Efter Johans bravader igår var det ingen tvekan idag , lönedag men fisket gick före… Skulle egentligen till Kalmar men styrde om det också , så då var det bara att åka. Drog upp på nordvästra delen av ön , men det var bleke med en liten dyning från norr som rullade in. Kändes inte helt bra men det skulle ju blåsa upp enligt dmi lite närmare kvällen. Avslutade första stället efter en knapp timme och körde söder över. Såg på ett ställe att det drog lite vind längs med land på ett annars lugnt Kalmarsund, så där fick det bli. Kändes mycket bättre nu när nordan ökade lite och dyningen nästan var över halvmetern. Det tog inte heller mer än 10minuter innan jag hade första kontakten , nästa satt som den skulle men var svagt färgad runt 1.5kg och fick simma vidare. Sen rullade det bara på till vinden la sig, en vild runt 1.5 en runt kilot och en under fick simma vidare samt 4 missade till. En riktigt rolig timme på ett nytt ställe ,som kommer testas fler gånger! Jag får också passa på att tacka Artur från Polen för flugan som gjorde dagen , dock avsevärt kortare nu efter denna timmens huggperiod. Får nog beställa några gjorda i Gemla innan det är över för i vår…

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Måste bara smita från jobbet idag….

  1. Magnus Karlsson skriver:

    Roligt att du kom ifrån och kände lite sprall i änden av linan, tom. jag fick uppleva det idag. En äkta “Raga” strax under 2kg och den var inte tagen på Ölandsfavoriten utan en liten vit zonker på en 8:a. Men nu var det ju Skåne så det kanske var därför. Verkar som om du övergett mina flugor men det skall bli intressant att se vad du hade knutit på. Måste ju se grymt giftig ut för att du bara ska prova något utanför dina “12” flugor. Skulle bli väldigt förvånad om den inte går i en rödbrun nyans. Vi Hörs!!

    • Solle skriver:

      Du ska få se den Magnus , samt göra några till. Jag fick välja ur Arturs flugask efter att givit dem kartor med platser över Öland. Hittade en som såg riktigt giftig ut , väldigt diskret med bara två strå med glitter i. Längden är som din Dedu fluga , och tappar längd efter några fiskar.
      Färgen är samma som påväxten på stenarna , lite ljust brun och med kulögon för den jiggande gången. Du kommer väl hit snart Magnus?

    • Lasse skriver:

      Jag ställer gärna upp som testfiskare om Solle ballar ur: Med mitt jobb garanterar jag att flugorna håller länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *