Fula franska ord, ett tvärstopp och nytt PB.

Efter gårdagens fisktomma dag så känns det betydligt bättre ikväll.

Jag och Nathalie (N) åkte ut för ett tvåtimmars lunchfiske. Jag hade ett litet hugg och N fick en liten regnbåge på en 7-8hg. Det var det som hände innan det var dags att åka hem för att arbeta med grönsakslandet. Regnbågen smörstekte vi och åt till lunch. Mycket gott.

Men efter ett par timmars arbete så bestämde vi oss för att ta ett eftermiddagspass också. Vi åkte norrut och ny sydväst väntade. Det började med att jag först hade en dragning i flugan, ett par kast senare hade jag två dragningar på samma kast men inget som fastnade. Sen var det N:s tur att få hugg och den satt. Hon drillade in den och jag krokade av den i vattnet. En havsöring på straxt över 50 cm. Bra gumman. Jag såg en fisk som var uppe och vakade 2 ggr utanför min räckvidd med flugspöt såklart. Straxt där efter hoppar det en ganska fin öring mellan mig och N.

Nu dröjde det inte länge innan jag hörde N ropa och jag förstår att hon har en fisk till på kroken. Jag vänder mig om och ser en riktigt fin fisk hoppa 2ggr. Mellan 4-5kg och i riktigt fin kondition. Men tyvärr så släpper den. Det var så att jag fick adrenalin när jag såg fisken hoppa. Nathalie skrek mest fula ord på franska. Inte läge att säga något just då.

Jag står och fiskar vidare med mitt flugspöt och börjar få tankarna till spinnspöt. Om det nu är stor fisk inne kanske dom vill ha mer fart eller jagar större byten. Jag lägger ett sista kast med flugspöt och vevar in flugan gör ett litet  stopp och vevar vidare ifall något skulle vara efter. Denna gång var det så. Tvärstopp tog det bara. Sen hade jag inte så mycket att säga till om de första 10 min innan jag kunde se fisken och konstaterade att den är riktigt stor. Minns mig själv och N upprepa flera gånger dess storlek. Drillningen gick mellan hopp och förtvivlan hela tiden. Öringen måste minst väga 5-6kg tänkte jag. Jag försökte få in den till stranden ett antal gånger men det var omöjligt. Den bara simmade ut igen. Till slut så gick jag ut i vattnet upp till låren och lyckas att taila den. Lyckan var stor. Dock inte i topp kondition men ändå en mycket fin öring. Den vägdes och ett par snabba bilder togs innan jag retunerade den igen.

Vikt 5450g . Mitt förra rekord på fluga var 2.7 eller 2.8kg tror jag. Inte så betydande just nu.

MVH/ Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Fula franska ord, ett tvärstopp och nytt PB.

  1. Johan skriver:

    Hej.
    Tack så mycket.
    Jo jag kommer ihåg er.
    14-22 april, Då hinner ni att träna mycket innan cupen.
    Så pressen ligger på er nu 🙂

  2. Lars Kopp Kristiansen skriver:

    Hei Johan
    Tak for sist ! Nov 2011 Bläsingerevet, én af de trevliga danskere 🙂
    Tillykke med din fantastiske havørred og endnu mere fantastisk flot at du genudsatte den.
    Vi kommer 5 forventningsfulde fiskere til Øland fra den 14-22 april og selvfølgelig deltager vi i jeres konkurrence.
    Vi ses, Lars

  3. Magnus Karlsson skriver:

    Härligt!!!!!!! GRATTIS !!

    Skit i om du föredrog spinn före fluga innan. Alla måste få tid på sig att mogna.
    Nu är det ju så att om ett tag så har spinn en fördel igen!
    Hoppas den tog på den vanliga så att man är lite delaktig? Du fiska ju iallafall med mina flugor, verkar som om Niklas hittat en ny leverantör trots att man var nämnd.

    • Johan skriver:

      Ja varför lägga tid på det förflutna. Nu blickar vi framåt istället.
      Klart det var en utav dina flugor. Tack än en gång.
      Niclas har ökat på sitt sortiment till 13st olika flugor nu 🙂

  4. Johan skriver:

    Tack alla.
    Lasse: Njaa vet inte om jag kommer ihåg det??? 🙂
    Men jag visste väl inte bättre då.
    Man lär så länge man lever. 🙂

  5. Andreas skriver:

    Grattis!

  6. Lasse skriver:

    Grattis, men vem var spydig i kommentaren ang kustflugfiske kontra spinn för något år sen. Men måste erkänna att avundsjukan grep tag i mig, lägger ut mitt arbete på Blocket.

  7. magnus uhr skriver:

    Vilken fisk, stort grattis 🙂

  8. Solle skriver:

    Gratulerar igen! Men kunde du inte tagit en under 5.2 ? Nu känner jag pressen och måste ut , för det var några veckor sen jag var på kusten…. Du slog ju både mitt och Lasses flugrekord på kusten med 250 gram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *