Havsöringsrapport!

Även idag åkte jag och Richard ut på ett eftermiddagspass efter öring.

Jag hade lite beslutsångest innan vi skulle åka eftersom jag fick ett samtal av en vän som sa att gäddan har kommit in på östra sidan. Han hade fått 17st och tappat 20-30st.

Men det blev öring. Vi åkte till norra Öland. Jag började fiska mig söder ut och det tog inte länge innan jag fick ett första hugg. Jag stannade till och efter ett par kast till så simmade det en öring efter draget.
Jag stod helt stilla och den såg mig inte.
Den stannade kvar ett tag innan den simmade ut.
Fiskade mig längre söder ut sen vände tillbaka. Då kom ett hugg. Och jag var mer beredd denna gång.
Den satt. Men va fan en gädda på ca 1.5kg hade huggt på mitt bete. Under “fighten” Så spottade den ut en stor tobis den nyss hade ätit hmmm…. Det blev en massa bilder på gäddan och jag var riktigt glad 🙂
Vi bytte ställe och åkte en bit söder ut.
Vinden låg på ganska hårt och det var skit på vart annat kast.
Det small till i spöt men efter några sekunder såg jag att det var en gädda till.
Va faan, Jag har aldrig hört eller själv fått någon gädda på dessa ställen. Visst är det bra att dom verkar vara på framgång igen??? Men dom kan hålla sig borta ifrån öringställena i alla fall.
Fast det är väl bra så att Niclas.S kan få nöjet att fånga lite gädda på sitt flugspö 😛

Efter det så fiskade vi oss båda söder över. Efter ca 300m så hade jag en öring som var uppe med halva kroppen när jag lyfte upp mitt bete över ytan. Ååh varför kunde den inte ha huggt för. Det blev ett gäng kast till på samma plats men inget hände.
Vinden började ta i och vågorna blev allt större. Skit på nästan varje kast. Det var för sent för att byta ställe. Richard hade givit upp och tittade på stenar på stranden eller nåt. Men jag var fast besluten att fånga en havsöring. Det har varit för mycket missade hugg och följen de senaste dagarna.
Då small det till och jag kände dirrekt att det var en öring. Bara jag inte tappar den nu. Men drillningen gick bra och upp kom en lätt lekfärgad hanfisk. Han fick simma tillbaka efter en bild.
I morgon vankas det jobb på sjön en vecka sen är det skördefest och då hinns det inte med något fiske. Därefter blir det jobb till sjöss igen i 10 dagar.
Så typ i mitten på oktober blir nästa fiskepass SUUUCK.

Mvh/
Johan

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Havsöringsrapport!

  1. Andreas skriver:

    Tobbe och jag tog en sväng på västra igår kväll, fick också en gädda runt 1,5-2kg….kul att det finns nån på västra men störande när man fiskar öring.

  2. Solle skriver:

    Jo det vore ju skoj!? Men Lasse drog en grön sist när han försökte , så jag överlåter dem till han med glädje!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *