Mot alla odds :)

Richard Wall följde med mig ut på ett eftermiddagsfiske idag.

Ny sydvästlig så vindarna var det inget fel på. När vi kommit fram på sträckan så gick jag norr ut och Richard söder ut. Efter ca 30 min hade jag haft 2st hugg. Varav det ena hugget kom nästan direkt när draget hade landat i vattnet.                                                      Jag ser att Richard börjar komma gåendes åt mitt håll på stranden. Det finns bara 3st anledningar till att han kommer. Antingen har han plumsat, tagit sönder min utrustning eller fått fisk. Jag glömde glasögonen hemma och blev bländad av solen när jag tittade åt hans håll. Han höll upp något som jag inte såg. Det såg ut som om att mitt spö som han fiskar med har gått sönder. Men när jag ser att det är en öring han håller i så blev jag lättad. Men hela mitt spö och min vadarjacka var helt full med blod och fjäll.

Richard var glad. Detta var hans första öring. Den hade tagit betet ganska långt ut berättar han. Men det var väl när han insåg att han var tvungen att landa fisken utan min hjälp det  började bli problem.

                                                                                                                                     Richard berättar: När jag hade fisken vid strandkanten upptäckte jag att jag hade vevat upp linan så långt att jag hade fisken 30cm ifrån spötoppen. Jag lyckade släppa ut lite lina och pressade den in mot kanten och alla stenar. Försökte först ta gällocksgreppet som vi har gjort med gäddor vi har fångat. Men det gick inte nu, och då gick linan av. Jag kastade Johans rulle och spö i vattnet för att kasta mig på knä efter öringen som var fri i vattnet men hade draget i munnen.                                                                                                                                                                   Jag börjar försöka skopa upp fisken med händerna och fick upp den på andra försöket. Jaaaa äntligen min första öring. Ett blåslaget knä och en klämd nagel blev det på köpet. 1.7kg vägde den.

Jag skrattade gott när han berättade vad som hade hänt.

Vi bytte ställe och efter ett tag hade jag ett följe. Kort därefter högg det i Richards spö. Men det släppte lika fort. Han skrek några fula ord och kastade vidare. Jag hade bara ett följe till innan vi åkte hem. 6st kontakter blev det till slut. Men bara en fisk upp. Grattis till Richard. Nu får han inte fiska med mig förens han har betalt in medlemsavgiften till klubben.

(Fan jag har problem att ladda upp bilder mm… någon annan som har det?)

Mvh/ Johan & Skopan

 

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Mot alla odds :)

  1. skopan skriver:

    Det vevades inte alls upp till nån toppögla, men kaos var det. Det erkänner jag och lite panik också 🙂 Hur eller hur är jag nöjd efter att ha lyckats ro iland min första öring. Tack Johan!

  2. Andreas Johansson skriver:

    30 cm från spötopp, det är press det.

    • Johan skriver:

      Ja det var vad han sa i alla fall.
      Han vevade säkert upp den i toppöglan men vågade inte säga det till mig.
      Då hade det varit slutlånat på fiskeutrustning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *