Bäckspaning

Valde att lägga några timmar på östra sidan av ön. Började i Silverbäcken, som hade hyfsat med vatten för lek. Det hade även varit lek ovan cementbron, inte många än. Men det borde öka efter regnet och snön som smält? Vi får kolla om någon vecka igen. Fortsatte sen till Åbybäcken, för att se om vårt jobb uppskattats? Började några hundra meter nedanför vår åtgärd, men här fanns inte en lekplats. Kändes riktigt konstigt, med tanke på att leken varit igång sen minst en månad tillbaka. När jag kom upp till vårt nya grus var det lek i alla utom en! Den som inte använts låg lite i lä av vass, tror dock den släpper snart i strömmen? Känns som öringarna är lite lata och inte skrapat upp det gamla gruset på något ställe mellan det nya. Där vi grusade förr förra hösten var det lek i nästan alla, samt någon där emellan med. Uppe från svängen vidare mot bron var det som vanligt, en var tionde meter! Det var ett ställe utan lek på ca 40m mellan det gamla och det vi la i förra hösten. Sträckan ovan bron är långt mellan platserna upp till svängen, sen är det lek i nästan alla vi lagt i. Riktigt positivt, med tanke på syresättningen i det nya grövre gruset. Här kommer några bilder från Åbybäcken. På ett ställe har de på tre års lek flytta ihop två högar till en riktigt stor. Det var ändå ca 10m mellan dem från början. Så mycket överlek i befintliga platser sker, hoppas de snart börjar gräva lite i det gamla med?

De två som gått ihop.
Höstens grus.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *