FISKEVÅRDEN I MEDVIND

Besluten från myndigheterna trillade in i dagarna. Först kom vattendomen för bevattningsdammen i Ängebo. Här har vårt arbete med att lyfta fram förutsättningarna för gäddan och havsöringens krav på vattenföring i Strömmen gett resultat, vi har lämnat både yttranden och information till konsultföretagen som arbetar fram utformningen för miljöprövningen i domstol. Här måste vi berömma sökande som tar ett stort miljöansvar genom att sätta minigränsen för vattenuttaget till 300 l/sek under lektid november till februari.

Även länsstyrelsen har gett grönt ljus till höstens lekgrusarbete i Penåsabäcken vid Hulterstad. Planer finns att jobba vidare i dessa och Åbybäcken under hösten med biotopvård, så arbetslösa kommer vi inte att vara. Vi återkommer längre fram med tider och plats under augusti. Tills dess önskar vi alla en trevlig sommar och semester.

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.