Äntligen släppte det lite…

Idag hade Lasse och jag planerat in lite havsöringsfiske. Det var den enda dagen på länge det blåst lite mer normalt, oftast har det blåst på helgerna. Vi valde västra sidan då det var alldeles för hög sjö som rullade in på östra sidan. Första stället hade Lasse ett följe med in som skrämdes när han la ut nästa kast. Där Lasse fiskade var det jättefint grummel, men ginklart där jag fiskade. Vi fortsatte till nästa, men hoppade över en plats ifall han som brukar slå sig på knäna skulle ut efter jobbet? Väl framme på nästa plats rullade det på bra, då vinden friskat i. Vi fiskade av en bra bit, men inte ett liv. Byte igen och vinden hade gått ner rejält, så det rullade lite lätt. Lasse gick iväg lite längre, jag tog min vanliga plats. Här hinner jag inte lägga många kast innan det kliver på en riktigt grann öring. Såg direkt att den var silverblank med en kritvit stinn buk. Den ville verkligen inte in på grundare vatten, stod lite över knäna och dit ville den inte! Men efter att den dragit lina en 5-6 gånger så kommer flugan flygande. Öringen låg uppskattningsvis mellan 2.5-3kg. Jag skrek några väl valda ord och drog iväg all lina i ren ilska. Hinner inte ta hem mer än en meter innan nästa sitter, en retur runt 50cm. Brydde mig inte om att mäta då jag hoppades på fler. Men det var över här, men fick en retur under kilot 50m längre bort. Sen var det över för min del, men såg Lasse smita ut på min plats. Strax ringer telefonen och Lasse har returnerat en under kilot. En fin eftermiddag på kusten, hoppas att komma ut snart igen! Får nog tacka Tomor för att det var ofiskat! 😉

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Äntligen släppte det lite…

  1. Laxxe skriver:

    Flugan Niclas använde var en hemmabunden UV-räka, för min del en Omeborste orginal strl 8. Testade med UV först men föredrar lite diskretare färger.

  2. Dan Thuresson skriver:

    Hej vilken fluga bet den på.Omebörsten????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *