Kustfiskedagen

I söndags träffades 6 taggade havsöringsfiskare vid Besikta i Borgholm. Det var en blandad skara från olika håll, blekinge, Kalmar, Nybro och Oskarshamn. Vi delade upp oss två och två och rullade norr över. Jag fick med mig Tobias, han ville lära sig lite mer om flugfiske efter havsöring. Vi började norr om Hornsudden, där vi höll fiskade fram till det var dags att grilla. Det enda liv vi hade var ett följe som vände när jag kastade ut på nytt. När vi drog igång grillen gick Tobias ner och drog några kast med spinn. På den korta tiden hade han ett följe och en tappad… När de andra trillade in hade Micke haft flera kontakter och returer. Nu kommer jag tyvärr inte ihåg namnet på han som var med Micke, men han hade också kontakt. Anders och Timmy hade också haft det lugnt. Efter att vi ätit klart så rullade jag och Tobias söder ut, första två platserna gav inget. Men när vi kom till sista stoppet sa jag till Tobias att ta spinn då det var långgrunt utan någon fin kant att kasta av med fluga inom kasthåll. Naturligtvis ropar han på mig efter en stund och säger att jag ska komma med fluga, då de följer med eller bara stöter på draget. Ställer mig på land och binder på en ny fluga när det fortsätter komma med fisk in och stöta på draget. Ser virvlar precis framför Tobias, men ingen som tar ordentligt. Det var inte små havsöringar utan det såg ut att vara godkänd fisk som var i farten. När Tobias fiskat förbi och bort en bit vadar jag ut, men då var det roliga över… Inte ett liv mer! Vi avslutade och begav oss mot Borgholm igen. Vet inte hur det gick för de andra efter maten? Tackar alla för en mycket trevlig dag längs kusten! Niclas

Hornsudden

Hittade det här som kändes lite lustigt, det kom luftbubblor ur en spricka i kalkstenen. Inte bara några stycken, det höll på i flera minuter och slutade inte så länge jag var där.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *