Idag blev etapp 2 klar i Åbybäcken.

Vi var sju som avslutade det sista lastväxlarflaket med ca 10 ton grus. Det var den krångligaste sträckan, med endast skottkärra! Dagen gick som en dans, även om några kommer känna av det i morgon bitti? Roligast är alla små öringar man ser hela tiden! 5-15cm långa är de som simmar omkring när vi stört dem vid sina ståndplatser. Kan vara upp till 5-7 per plats vi gör, idag gjorde vi 12st. I år blir det 35 stycken, ner och uppströms bron söder nedre Ålebäck. Och totalt så här långt 58st nya, med ett grövre grus än vad som finns naturligt i Åbybäcken. Här kommer Andreas K längs bäcken.

Däremot har vi en liten grushög i Hulterstad som måste i Penåsabäcken. Detta måste göras i oktober, innan havsöringen stiger igen. Det är nämligen dikat den bästa biten av bäcken, sen några dagar tillbaka. Så det finns inget lekgrus kvar i bäcken! Vi vill inte förlora en generation i bäcken, så det måste göras. Finns ingen dag bestämd, men någon av helgerna i oktober kommer vi göra fiskevårdsåtgärden. Skulle vi bli lika många som idag så blir det snabbt gjort. Det är som att gå på trottoaren med skottkärra, inte alls som idag med slänter, nyponbuskar och allt annat som var i vägen. Vi hoppas på bra uppslutning i oktober! Här kommer en bild på de som gjorde ett kanonjobb idag! Martin, Rebecca, Robin, Ola, Lasse och Andreas.

Öländska fiskevårdare
Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.