Old Famous! (Old Man`s Fly & Fiery Brown)

Då har jag kommit till de sista flugorna som ska medverka i mitt lilla projekt gällande klassiska flugor VS nya mönster havsöringsflugor/flugor. Det är två stycken Emå- flugor. Old Man`s Fly och Fiery Brown som jag bundit på en laxkrok strl 8. Dessa två flugor har jag handplockat ur Pelle Klippinges utsökta bok om Emån. Jag har aldrig fiskat med dessa flugor men trots allt så talar det för att dessa kommer att fungera utmärkt här på ön. Sen att jag tycker det är obegripligt trevligt att fiska med klassiska flugor gör inte saken sämre.

Någon djupare redovisning om flugorna tänker jag inte göra (läs eller låna boken) men jag kan nämna att Firey Brown (som är en variant) knådades ihop av Anthony Crossley och Old Man`s Fly bakades av Lennart Westerlund. När jag fiskar med gamla klassiska mönster så ger det mig en helt annan närvaronivå. Mer fördjupad och magisk närvaro. Gamla fisketurer och flugor poppar upp i huvudet på löpande band. När jag fiskade i Tana älv med laxflugan Tana 67. Harrfisket i Pirtimys, Min största flugfångade lax i Enningdalsälven i Norge eller Kurimonforsens stridbara öringar( Finland), bara för att nämna några pop ups.

Dåså! Då var min Wheatley ask stängd men laddat med Red Tag, Butcher, Zulu, Alexandra, Peter Ross, Old Man`s Fly och sist men inte minst Fiery Brown. Kommer att öppna asken och börja fiska av flugorna kring September. Rapport om hur det gick kommer du att få löpande men en slutrapport någon gång kring slutet av November. Ja förutsatt att jag själv fungerar hyfsat bra.

Skitfiske och finfin sommar på eder Mina Damer och Herrar.

Ja jag vet att jag glömt redovisa våtflugan Zulu. Jag får väl skylla på min stroke. He, he, he!.

Seppo

Old Man`s Fly bunden på en laxkrok Strl 8
Fiery Brown bunden på en Laxkrok Strl 8. “OBS” Som kroppsmaterial har jag Oracle Flash dubb röd. Ska vara enligt original säldubbing röd (hade ej detta i lager)
Stängd men laddad Wheatley ask, öppnas igen i September
Zulu på dubbelkrok Strl 8 (glömt att redovisa denna)
Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Old Famous! (Old Man`s Fly & Fiery Brown)

 1. Seppo skriver:

  Hej igen Dan!
  Jag har rotat lite och du hittar bindbeskrivning på Tussen i Pelle Klippinges bok Havsöringsguiden Småland-Öland. Kanske i den du sett flugan? Tror att det är en lokal variant och att den inte finns normalt i lager. Flugan är bunden med haröra som stjärt, kroppen av krystal grå dubbing och angel hair pearl längst fram. Krokstorlek 6-8. Finns bild i boken. Har personligen aldrig fiskat med Tussen som jag sagt tidigare. Men prova Cykel-Johan.

 2. Dan Thuresson skriver:

  Hej Seppo…..Fantastiska flugor riktiga mästerverk.Var kan man köpa Ölandsflugan Tussen?Är det en lokal fluga som man inte kan köpa….
  Hälsningar
  Dan.

  • Seppo skriver:

   Hej Dan och tusen tack!
   Var du kan köpa Tussen? Hmmm!
   Du kan ju börja med att ringa till Cykel-Johan på Färjestadens
   Cykelaffär. Tel 0485-30074. Han säljer oxå flugor mm. Om inte så
   Kan han nog eventuellt ta hem dessa till dig. Om inte så rekommenderar jag mer Omöborsten i
   krok Strl 6 eller 4 färg mörkbrun/rödbrun. Tussen eller tuss du sett är oftast bunden i en
   orange färg fungerar bra på vårfisket. Har själv ej fiskat med Tuss men den sägs vara helt ok fluga.
   Flugor med gråtoner och grizzlyhackel fungerar oxå mycket bra. På hösten fiskar jag med lite mindre storlek helst 8 eller 6.
   När vattnet blir kallt så skadar det inte att ha med lite rosa i flugvalet.
   Mvh Seppo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.