Kustfiskedagen

Var i god tid till Besikta, och Anders H kom kort efter. Skönt då blir vi tre i alla fall!? Men det blev riktigt bra, Niclas E, Timmy och Jimmy rullade in. På väg norr över stannade vi till vid Södviks bageri, men ingen var där. Jag skickade Anders, Jimmy och Timmy till Alvedsjö. Jag och Niclas mötte upp Rolf norr om horn. På väg var även Martin som tog lite sovmorgon. När vi kom ner till vattnet rullade det in riktigt fint och solen började gå igenom. Skickade iväg Niclas söder över och förklarade lite hur och var. Sen tog jag fram två flugspön och gick igenom lite med Rolf som inte flugfiskat på över 30år. Han fick lämna splitcanespöt i bilen, synd att förstöra det på kusten. Vi gick rakt ner och följdes fiskande åt norr över, jag höll mig 5-10m efter och förklarade det viktigaste efter hand. Det syntes direkt att Rolf gjort det här innan, fina kast som sträckte ut tafsen. Vi fiskade på och när vi kommit en bit tyckte jag det var dags att flytta en bit, där jag haft fisk innan. Det dröjde inte många kast innan Rolf fick en retur, ytterligare en dragning samt drilling av en större havsöring som klev av efter en stund. Klockan var nu 12.10 och jag skulle ha korv klar till 12,30! Så det blev lite stressigt, och de andra var redan på väg.. Niclas mötte upp vid bilen, han hade haft en retur och en tappad. Vid grillningen visade det sig att även Timmy och Anders varit i kontakt med öring på fluga. Jimmy och Martin som spinnfiskade hade tyvärr inget känt. Här kommer gänget som var med i söndags!

Gänget på kusten!

Efter att vi ätit Rosas korv, var det dags igen! Jimmy och Martin tackade för sig och rullade söder över. Jag skickade Niclas och Anders till ett nytt ställe, där fick Anders en retur på 45cm. Timmy stannade och fiskade av udden, vet inte hur det gick? Tog med mig Rolf tillbaka till det stället vi fick lämna mitt i huggperioden. Nu var det inte ett liv, men det var nu helt klarblå himmel så förutsättningarna hade ändrats. Vi bytte och vi gick ner till vattnet, jag valde att gå ut 25m bakom Rolf för att följa med på längre avstånd. Nu visade det sig att jag gick rakt på öringen, en retur två dragningar samt en lite större som klev av efter en stund. Vi fiskade oss norr över ca 200m innan jag sa att det är nog inget mer här. Men när vi kom tillbaka bad jag Rolf att gå ut på stenen där jag stod innan, han drog på en ganska omgående. Den låg runt kilot, så den fick simma vidare. Rolf blev nog lite biten, för nu ska det beställas en ny flugutrustning! Tackar alla för en fantastisk dag!!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.