Grönhögen

Fredag: Fiskade ensam utanför ölands södra rev innanför farleden, ingen lax bar några näbbgäddor. Vädermässigt en kanondag fram till eftermiddagen då jag avbröt innan vinden ökade.

Lördag: I dag fiskade Niclas och jag ihop, förhållandena var perfekta. Resultatet ett hugg som klev av omgående samt de obligatoriska näbbgäddorna.

Söndag: Erik är gast i båten idag. vi gör ett heldagspass och avslutar vid 19.00 tiden. Endast näbbgäddor vill störa oss denna dag.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Grönhögen

  1. hasse i norrby skriver:

    Hej Lasse
    När vi låg på vårfisket sven björn och jag i grönhögen,så satte vi av en halv sjömil från land.satte sent på kvällen drog tidigt på morgonen,samt över vägande av laxen satt i övertenen,är det ingen som försökt sent kvälls fiske/natt,laxen gick ytligt.den lax vi fick var flertalet +10/20 kg
    Hälsningar
    Hasse

    • Lasse skriver:

      Hej Hasse
      Vad jag vet så har ingen provat nattfiske, det är fortfarande ett outforskat område. Det som vi vet i dagsläget är att yrkesfiskarna hade det bäste fisket under natten från ca 10 m djup och utåt ca 2 dist. Ofta var garnen tomma mellan 2-2.5 dist från land, därefter fanns fisk igen, lustigt med tanke på att mina kontakter har varit på detta avståndet över ca 25-30 m. Jag tror att fisken har olika beteenden mellan dag och natt. Nattfiske kan vara värt att prova, är intressant att ta reda på om fisken biter på natten/på grunt vatten. Låter inte helt orimligt med tanke på fiskens beteende i älvarna. Har aldrig hört något om nattfiske med bra resultat.
      Lasse

      • hasse i norrby skriver:

        Hej Lasse
        Vi satte av strax söder om hamnen fiskade fram till veckan före midsommar.Var bla med om att länk drev ner på udden fick låna fyrvaktarns båt dom garnen var det lax i.Det bästa fisket hade vi omkring Mors dag.Vad jag hörde var det Tobisen dom var ute efter kanten på sanden.vi fick även säl i garnen.
        Vi slutade det var svårt med värmen längre fram utan is som inte fanns där.
        Hasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *