Pimpelfiske premiär!!

Idag bar det norröver mot Oskarshamn, äntligen! Har varit dåligt med is under lång tid, förra året var inte mycket att glädjas över.. Peter samåkte med mig från Borgholm, och Pelle Klippinge anslöt på plats. Borrade och fann ca 20cm fin kärnis under en skorpa smält snö och vatten. Ser väl inte så bra ut vädermässigt den närmaste veckan men kärnisen kommer nog hålla ett bra tag än? Peter som inte pimpla innan fick en snabbkurs, under de minnuterna hade jag flera napp och två returer! Peter tar pimpelspöt och går till sitt hål och drar en abborre på 5-6hg. Själv skickar jag ner en ny balansare och tappar en riktigt fin, på knappt kilot och har flera känningar. Pelle byter hål och drar två mindre, det här blir en bra dag säger jag! Men det lugnar ner sig så fort det mulnar på, det blir någon och någon tappas. Men ju längre dagen går ju trögare blir det, kontakt kanske i vart femte hål. Och efter två blir det tvärdött i mer än en timme.. Men släpper ordentligt sista timmen, med fisk i alla hål. Men aldrig mer än 5 i något, förmiddagen gav ett med 4 som bäst. Däremot var den större abborren lite svårare att lura till hugg mot kvällningen. Men de var inte helt försvunna utan när man minst anade det small det till, eller tvärt om slaklina. Man är inte riktigt beredd när lyftet kommer alla gånger men flertalet gånger stångades det gott i andra ändan av linan. Men ingen ville följa med hela vägen, utan släppte efter en stunds drillning eller satte sig balansaren i iskanten. Här kommer lite bilder från Pelle!

Peters första.
Pelles klassiska spö!
Matabborre

Pelle lämnade oss vid lunch för att prova en annan fjärd, han fick ihop en middag. Men det var bara en per hål där, och samma tråkiga is. Mezzi gillade verkligen inte dagens förhållanden.. Här är han med på bild med Peter, som trodde fisket skulle bli helt otroligt! Vet inte om han missuppfattade mig, eller om jag överdrev!? Men roligt att komma ut på isen igen!

Mezzi och Peter med 125l sopsäck! 😉
Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Pimpelfiske premiär!!

  1. Seppo skriver:

    Fanken va gott och för att inte tala om va roligt. Undrar hur länge dessa isar är ok med tanke på mildvädret som kickar in? Solle hur jobbar du framledes?
    /Seppo

  2. Pelle Klippinge skriver:

    Trevlig dag var det ja o imorgon blir det stekt abborre, potatismos o remouladsås…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *