ABBORRAR SÖKES

Idag började planeringen inför ett lite större risvaseprojekt i Borgholms hamn som ska vidareutveckla de vasar vi för nuvarande under båtklubbens flytbryggor. Ett antal hundra julgranar som barrat av sig sedan förra julen ligger redo att göra nytta. Kontakt och dialog med kommunen och båtklubben är igång, nästa steg är att loda upp platser med lämpligt djup och tillverkning av förankringsstolpar. Tanken är att tillverka stående rör ingjutna i betongplattor som ställs på botten. I röret fästes granar i solfjäderform som sänks ner på botten. Meningen är att skapa ett antal vasar som bildar miljö för märlor, kräftdjur, blåmusslor mm. För såg man abborrens romsträngar pryda kransalgerna i hamnbassängerna fram på vårkanten, tyvärr finns det inte mycket kvar av den vegetationen. Förhoppningsvis kan granarna ersätta och inom snar framtid fungera som barnkammare för ynglen. Liten skiss för att beskriva utförandet. Vi kommer även att komplettera och ersätta de befintliga granar i både Sandvik och Borgholm.

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.