Fin avslutning på 2017!

Var ute tidigare i veckan och hade en retur, men brände två fina (2). Så jag var ute efter upprättelse, speciellt efter att en drog av tafsen. Det var dock självförvållat, hade fått en kastknut som jag inte åtgärdade. Uppe efter 6,00 för att vara på plats i ljusningen. Började där Jocke och Daniel hade fisk igår men inte ett liv i de perfekta förhållandet. Men som Johan B brukar säga, då blir det inget! Kul att se all blåstång som kommit tillbaka på de flesta platserna sen jag var här i våras. La lite extra tid på andra platsen, men samma sak här.. Nu började det blåsa lite på nordväst när jag avslutade. Såg fram mot nästa plats, men väl där går det ut två andra sportfiskare ur en bil. Känner igen Lelle och hans kompis Jonas, de hade varit på östra men där var fortfarande för mycket skit i vattnet. Jag körde till nästa plats och gick iväg en bit. Efter en stund har jag en dragning, ytterligare lite senare ett följe. Byter nu ut den rosa/fluo/uv flugan mot något jag mer tror på, en brun märla. Cirka tio kast senare drar det iväg rejält, upp flyger en godkänd ett par gånger. Innan den tokrusar längs land, har ca 25m backing ute när fisken går in mot land och börjar simma emot mig igen. Hinner inte med och veva, tror jag tappat den minst två gånger. Men den hoppar med jämna mellanrum så jag ser den är kvar och precis skogstokig! Efter att jag fått in den på lite kortare lina(5-10m) känns det som det ska gå vägen, men den ger sig inte. Till slut kan jag taila den och gå upp på land, valde att ta med den hem. Hade ett hugg till innan jag avslutade, men var tyvärr inte med när linan ryktes ur handen. Tog ett ställe till innan det var dags att åka hemåt, en dragning var allt. Kan konstatera att fisken är väldigt grunt, huggen har varit mellan 2-5m från stranden. Inget djupare än 50-60cm, det är ett riktigt finlirs fiske. Jag fiskade med en ny utrustning som jag köpte i våras, det var en konkurs på sportfiskegrejer. En otroligt lätt 6:a Spookstalker, med en Sage click med vision vibe 6:a flyt/int. Lite ovanligt för mig som brukar ha lite styvare spön, men det böjde gott idag! Här ser ni en riktigt fin märlätare, ser ut som en norsk köpelax. Sen om det är en öring eller regnbåge får vi fundera över. Fighten var som en båge i det kalla vattnet, de öringarna jag tagit har varit mycket beskedligare..


Fisken var 52cm och vägde 1.98.
Får passa på att önska alla ett gott nytt fiskeår! Ett nyårslöfte från mig blir att skriva mer på hemsidan!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fin avslutning på 2017!

  1. Seppo skriver:

    Fanken va roligt Niclas. Väldigt fin fisk som jag tror faktiskt är en regnbåge. Stort grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *