Spinn=Desperat på fisk?

Hämtade kassören för ett kvällsfiske. Han tog med både spinn och fluga! Och när vi kommer ut på första platsen ligger vinden på lite från fel håll så han tar spinn. Efter ca 1 timme är det bara Lasse som haft ett följe på en på runt 2kg. Vi bytte plats men märkte direkt efter några kast att det var bara att fortsätta söder ut. Det var ingen rörelse alls i vattnet och gin klart … Sista stoppet var det lite mer drag i sjön , så vi la 1 timme där. Och det enda som hände var att Lasse hade ytterligare ett följe på en mindre fisk. Men när solen gått ner så började det vaka små vak , strömmingen är inne! Så nu har vi nog störst chans att gå på en riktig gris!! Så jag får nog ta och damma av mitt spinnspö?

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Spinn=Desperat på fisk?

  1. Lasse skriver:

    Du tog ordet ur mun Andreas, men övning ger färdighet. När man tröttnat på spinnfångad HÖ så ökar man svårighetsgraden ett snäpp. Det viktigaste är kvaliten på fisket inte hur många man CaR-ar. Höstfisket på strandnära fisk som till o från visar ryggfenan är ett ganska spännande fiske, skulle kännas som ett övergrepp att bomba på med spinnbeten. Kursen i kustflugfiske startar till hösten (övertala bara en handledare)

    • Andreas skriver:

      Fast har man tröttnat på spinnfångad HÖ så tar man ju inte med sig spinngrejerna….. kanske är så att om man är lite ringrostig så får man sänka svårighetsgraden nåt snäpp tillfälligt innan man är i form igen? 🙂 Ska bara beställa ett nytt ABU diplomat från Clas Ohlsson så anmäler jag mig till din kurs i höst.

  2. Andreas skriver:

    För min del handlar det ju iofs om att jag inte kan flugfiska….

  3. Andreas skriver:

    Det är ju intressant att flugfiskarna alltid har med sig spinngrejer som backup, men spinnfiskarna i klubben har sällan med sig flugutrustning….:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *