Söndagens Kustfiskedag

09,00 var vi sju tappra som hade samlats vid Borgholms bilprovning. Diskussionen var het gällande var fisket ska börja, vindriktning, vattenstånd  osv. Äleklinta, Källa, Djupvik, 3,5 grader i vattnet var bara några ord som fladdrade förbi mitt öra. Diskussionen blev så djup gällande platser så jag var helt enkelt tvungen att bryta in på tvättäkta finskt vis och undra om vi ska fiska eller prata. He, he, he! Härligt när alla är så taggade. Vi enades om vilka som ska åka med vem och sedan styrde vi kosan norr ut. Lennart som åkte med mig fick vackert följa med till Djupvik eller ja snarare först till Sandvik och sedan kustvägen tillbaka till Djupvik. Jag” råkade” liksom snacka bort vägen in till Djupvik. Vi fiskade där i ett par timmar utan ett pill. Bra vind typ 3-4 m/s sydväst.

Efter Djupvik så åkte vi upp till Horns udde där det skulle inmundigas korv från Rosas Handel. Vid halv två så hade alla samlats.  Niclas hade motionerat en 45:a men vi andra hade inte haft ett pill så här långt. Tycker det är ett härligt avbrott i fisket. Snacka fiske plus allt vad det innebär med goa skratt. Efter all korvätande så valde Lennart och jag östra sidan av ön eftersom vindarna skulle öka och vrida till ren väst. Vi kände inget på östra sidan heller och avbröt fisket vid fyrasnåret. Hörde senare av Niclas att han hade motionerat en sjöörret till. Hur det gick för dom andra vet jag inte i skrivande stund.

Niclas och jag vill ge ett stort tack till Lennart, Jani, Tomor, Mika och Jan för att denna kustfiskedag blev så trivsam trots sjöörretens ovilja att kliva på våra beten.

Korvar som grillades och inmundigades från Rosas handel var ostchilligrillare, bastukorv, och sydtysk bratwurst. Smakade utsökt!

Hela gänget samlat vid grillbordet även våra nya fyrbenta vänner. Ja dom fick oxå korv av Niclas.

Niclas tyckte t.o.m “bokstavligen” att det var FUN.

Niclas och Lennart i djup diskussion om något.

Svar ja! till dig som undrar om jag hade med mig min BaseCamp.

 

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Söndagens Kustfiskedag

  1. Jani Spets skriver:

    Jag passar på att tacka för en fin dag. För egen del var det skönt att koma iväg lite på riktigt fêske då det oftast blir flugdopp i hemmavikarna medans bäbis sover i vagn. Då jag är rätt grön på detta så är det ju kul att träffa er andra som svingat ett tag och kan komma med lite tips om platser och dyl. Tack än en gång och skitfiske till er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.