Pilsnerväder

Flugfiske kan för en medioker kastare som mig själv ibland vara ett rent satans helvete….. lin-kollaps, kast-knutar, löslina runt fötterna och flugor i både träd och buskar…. Men det kan också vara ganska trevligt, som idag.

Grannen Rickard och jag rullade ner till hemmavattnet på förmiddagen, Cykel-Johan var morgonpigg och redan på plats. Han passade på att fiska ett rev som endast är tillgängligt vid lågvatten. I princip ingen vind, klart i vattnet och sol, kändes inte direkt stekhett, men Rickard och jag började dänga, han med spinn och jag med fluga. Johan började röra sig åt vårt håll, jag fastnade en och två gånger i tång, men tredje gången så gjorde tången motstånd. En under måttet returnerades ( en vild öring med endast en bröstfena, gammal skada). En liten stund senare suger det till i linan igen, om den lilla högg lite försiktigt så var det här tvärtemot, full rulle direkt med att par hopp och sedan radades rusningarna upp… efter lite om och men så lyckades jag i alla fall landa en grann öring på 2kg fördelat på 57 cm. Öringarna tog på en av Magnus Karlssons Omö-borstar (www.troutflies.se).

Jag skickade ut Rickard till den plats där jag stått, och det dröjde inte länge förrän han kunde returnera en sprallig under måttet.

Nu var Johan framme hos oss och vi nötte på ett tag till, men vi kammade noll.

Cykel-Johan var tvungen att avvika, och Rickard och jag åkte hem och lämnade av fångsten och Rickard tog en Dansk lunch innan vi rullade till nästa ställe. Vi hade fiskat en stund när jag hör “fisk” följt av kraftuttryck, tappad, efter ytterligare ett par följen ber Rickard mig att prova med flugan, så vi byter plats, efter ett par kast tror jag att jag gått i tången men får se att det blänker,  jag är inte med så jag tappar den, det var helt enkelt inte meningen att vi skulle landa den fisken. En stund senare bryter vi och sammanfattningsvis var det en ovanligt bra dag vid hemmavattnet.

/Andreas

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.