Den 19/12-16 och den 1/1-17!

Sitter och tittar ut genom fönstret och ser att det snöar rejält eller snarare snörök. Hade jag jobbat på en tidning så hade jag vråålat ut i alla sociala medier inklusive tidningen att det är en snökanon över ön, he,he!. Jag gillar snö men framförallt is. Hoppas att kylan håller i sig så att vi kan åka till Kråkelund för borrepimpling eller jaga knakare som Pelle Klippinge brukar säga. Om jag fiskat något är det säkert någon som undrar? Ja det har jag, hela två pass faktiskt. Ett pass den 19/12-16 och den andra 1/1-17.

19/12-16

Vår Alma och gubben hennes Landan är och hälsar på oss från Kanada. Landan och jag tar ett heldagspass på västra sidan av ön. Vi är på plats vid gryningen. Landan spinnfiskar först med dobb och fluga och jag själv satsar på bottenmete med mask samt mitt UL-spö för spinnfiske under väntetiden. Direkt efter att jag fått ut alla tre feederspöna och börjar kasta med mitt UL-spö så drar det till i ett av spön så att hela ställningen drar i backen. Tyvärr så kliver fisken av. Enda hugget på bottenmetet denna dag. Ett följe efter min spinnare och inget mer. Landan hade tyvärr ingen känning alls under dagen. En bra dag med god köttasoppa vid lunch. Tänk att nylagad mat alltid smakar så bra ute i naturen.

1/1-17

07,30 på morgonkvisten är Landan och jag på plats på östra sidan av ön där vi ska träffa Läkar-Lasse. Han är oxå sugen på tidig nyårsdagsfiske. SMHI flaggar för kraftiga västvindar så naturliga valet blir östra sidan. Kliver ur bilen och både känner och ser att här är det kraftig sydvind, säkert på minst 10/ms. Hmmm! Läkar-Lasse rullar in i stort sett i samma stund. Lasse går ut till hans heta spots medans jag och Landan går en bit norr ut. Vi kan bara fiska i ett par timmar för vår Aveline ska ha födelsedagskalas hemma hos oss och det vill vi ju inte missa för allt smör i Småland. Jag har mitt UL-spö med en spinnare, Landan ska jaga efter gädda och Lasse mal på med sitt flugspö. Dröjer inte länge förrän jag ser Lasse med ett kraftigt böjt spö men tyvärr så kliver öringen av efter en liten stund. Landan och jag hade ingen kontakt denna morgon men jag kommer inte att ge mig, en vacker nyårsdag så ska jag ha min första sjööret för året det är ett som är säkert.

God fortsättning på året mina damer och herrar.

Köttasoppan puttrar lite smått i grytan.

Kanadensaren Landan inmundigar köttasoppa med god aptit.

Feederspön i aktion.

Landan jagar gädda på nyårsdagen.

Lasse precis före fast fisk. Rullar fint i sjön.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.