Ringrostig…

Tänkte äntligen göra ett seriöst försök på havsöringen, har försökt tre kvällar utan resultat. En där det var att åka direkt hem när sjön var full med gräs och allsköns bråte. Samt två kvällar där Lasse ringt och inte velat lägga på, utan man fått säga till att jag har bara en timme! 😉 Men idag tänkte jag göra två stop och fiska en timme på varje. Började på ett säkert ställe som inte visade sig vara så säkert, inte ett liv. Men en fin sjö rullade in även om vinden dragit över på svag sydost. Fick lägga om taktiken och testa något som inte liknade det jag precis fiskat av, så en förflyttning söder över genomfördes. Väl framme rullade det in lite mindre men ändå bra rörelse i vattnet. Innan jag kommit fram till det heta stället tror jag att jag sitter i tång, men så var inte fallet. Utan tappar en 1-1,5 som hoppar upp ur vattnet och retfullt spottar ut flugan. Det vill sig inte bättre nästa gång, ingen reaktion från spöhållaren och nästa som är lite mindre gör en repris… Nu gav jag mig f-n på att dra i när det stramar i andra ändan av linan, och mycket riktigt sitter jag i sten nästa gång! Kroken har blivit lite slö men orkar inte byta och har ytterligare en dragning innan jag plockar ihop för dagen. Får se det positivt, har i alla fall känt fisk! Samt sett var som felades i utrustningen, så nu är nya linor beställda. På den gamla var coatingen trasig på flera ställen, så till helgens kustdag har jag ny lina! Och framför allt till nästa veckas Bornholmsresa! Ska bli riktigt skönt att komma iväg på ett riktigt morgon till kväll fiske! Men med de korta dagarna hinner vi även ljuga över en öl och laga god mat.

Skitfiske / Niclas

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.