ÖN ÄR FULL AV VATTEN

Silverbäcken

Silverbäcken

Hoppas att de som dämt på sina marker håller koll på nivåerna. Bredvid stugan i kanten av Alböke alvar står mossen bräddfull, verkar mer än de senaste årens högsta nivåer. Vet att lantbrukaren i närheten har dämt på sina marker, svårt att veta om det hänger ihop eller en effekt av det myckna regnandet.

I alla fall positivt i bäckarna som jag tittade till. Silverbäckens flöde var klart godkänt för lek om nu fisken bara är redo. Strömmen och Pelnabrobäcken var det lite lägre flöde, en vecka till med nuvarande prognos så är nivåerna rätt. Med tanke på de senaste årens dåliga lekar så känns det hoppfullt.

Nedan Pelnabro med orörd lekbädd i väntan.

20161105_140626_resized

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.