Grusning i Resmokanalen.

Vi samlades på parkeringen söder om hamnen i Färjestaden, för gemensamt åka ner till Resmo. Roberth som åkte i förväg med traktor fick haveri på vägen, men svärfar kom till undsättning. Väl framme kollade vi av den naturliga delen ner till den trasiga bevattningsdammen och började planera och gräva ur för våra lekbäddar. Roberth hämtade gruset med skopan och vi andra, Andreas J, Andreas K, Peter L, Vidar och jag såg till att allt kom på plats. Det var lätt att gräva ur och bäcken hade flera gamla lekplatser som vi lät vara. Vi la alla 7 nya i anslutning till de gamla, så får de välja när de kommer upp för lek igen. Bäcken var helt torr och det är nog inte lek här varje år, utan det är nog något/ra år mellan gångerna?
Resmokanalen
Här är en kille som har framtiden för sig, och har ett stort intresse och kunskap om fiske/natur. Vidar kommer vi se mer av i framtiden, både på kusten och i bäckar.
Vidar
Vi fick klart de sju platserna på under tre timmar effektivt arbete! Men kommer lägga några timmar till att få bort det lilla som ligger kvar efter grushögen. Det är nog en släpkärra om man skrapar ihop allt. Och det blir nog två platser till i bäcken? Här är gänget som jobbade idag, stort tack för dagens arbete!
Resmokanalen

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.