KLÄDERNA GÖR MANNEN!

ÖTSK sponsrar fisketillsynsmännen med jackor för deras tjänsteutövning. Önskemålet från deras sida är att vara synliga vilket underlättar i utövningen, även säkerhetsmässigt är det rätt. Väl synliga med reflexer och tryck tillsammans med brickan hoppas vi ska öka efterlevnaden av fiskereglerna. Glädjande rapporter talar för att deras arbete redan börjar märkas. Tyvärr gör  öns geografi att det blir långa bilresor,  det saknas tillsynsmän både längst i söder och norr. De som är intresserade kan höra av sig.

Ett annat bekymmer (mer av privat natur) är den för sportfiskaren ytterst viktiga och obligatoriska huvudbonaden, smaken och diverse oklara saker gör att den kan i princip se ut hur som helst. För min del fastnade jag i M59-stilen redan i värnplikten. Efter ca 20 år hade jag slitit ut såväl sommar som vintermodellen vilket renderat mig många gliringar genom åren och då främst i slutet av deras livslängd (mössans). Sommarmodellen lyckades jag inskaffa två stycken genom ÖB på 90-talet samt genom arv. Dessa börjar efter flitigt användande återigen tilldra sig elaka kommentarer. Men i dag log lyckan åter emot mig då en bekant ringde och tipsade, en knalle bjöd ett antal till försäljning på motordagen. Fyrtio kronor fattigare men två M59 mössor rikare och minst trettio års fiske framför mig med rätt utrustning ser jag framtiden an.

/Lasse

20160521_131959_resized 20160521_113809_resized

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på KLÄDERNA GÖR MANNEN!

  1. Jocke skriver:

    Tror Tommy har en huvudbonad i hårt material som lämpar sej utmärkt för fiske. Annars kanske den lämpar sej vid tillsyn i händelse av arga tjuvfiskare 🙂

  2. Seppo.L skriver:

    Va fanken Lasse! Hur ska jag kunna känna igen dig nu????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *