Mitt fiske i Helgen

När det vankas havsöringscup på Öland så kommer alltid min gode vän Johan Niklasson ifrån “bästkusten” ner. Vi studerade samtidigt på Sportfiskeakademien i Forshaga för 4år sedan. Han kom på torsdagskvällen. Efter ett par besök på toaletten på fredagsförmiddagen så var Niklasson redo för fiske efter Havsöring. Måste vara den Öländska luften :). Vi åkte till östra sidan pga att vinden låg på sydost. När vi gick igenom viken ut till udden så sa jag att här brukar jag inte få någon fisk här men att jag brukar kasta av den, för att man vet aldrig om det finns fisk i den. Under tiden som jag pratar så tar jag ett kast. Hinner precis avsluta meningen innan det suger tag i draget och jag säger fisk. Som sagt man vet aldrig. jag drillar och tailar fisken som är runt 1.7kg.                                                                                                                                              Efter ett par kast till så får Johan en öring på kroken. Jag förstår fort att det är ett stim med fisk inne i viken och tar snabbt ett kast och får hugg dirrekt. Dubbeldrillning 🙂 Alltid lika roligt. Min fisk verkar vara lite större. Den går ganska långt ut och tjurar, men efter ett tag får jag in den emot stranden. Den ser fin ut. Jag landar den med en tailning och konstaterar att det är en hane med lek kroken kvar i underkäken. Den vägde 3.9kg. Retunerar den. Desvärre så var det de enda som hände den fiskedagen. Men vi var nöjda ändå.                                                                                                                                                  På den första tävlingsdagen så åkte vi mest bil U(som vanligt) tyvärr och hade bara fisk på ett ställe. Men ingen över 50cm. Dock ett par godkända följen

Eftersom vi visste att det skulle vara fullt med folk på hela norra Öland så åkte vi ner till sydöstra Öland, trots att vinden låg på västlig. Öringsfiske i frånlandsvind brukar inte vara så populärt. Men det dröjde inte länge innan den första öringen satt på kroken. 3750g vägde den men jag insåg direkt efter att jag hade tailat den att den inte skulle komma över fulton 1.0. Det var en blankbesa. Så den retunerades varsamt igen. Där efter hade jag och Johan ett riktigt blankbesa race med totalt 9st landade havsöringar. 4st var över 3kg. de flesta låg med ett fulton precis under 1.0. Riktigt fina hugg och grymma fighter. Det var grymt roligt men vi ville fånga fiskar som var riktigt feta och trinda. Men öringarna hade behövt ett par veckor till på sig att äta sig fina och feta för att komma upp i en god konditionsfaktor. Johan lyckades i alla fall att förnya sitt pb ifrån 1.4kg till 3.2 :).

Jag var även och fiskade idag. Det blev 6st landade och 4 tappade. Största på 5kg. Ska ut en sväng i morgon men efter det så blir det stopp i tre veckor för då ska jag ut och arbeta till sjöss i tre veckor. Det lär väl gillas av en del förstår jag :). Men tyvärr så måste man även ha pengar för att kunna åka ut och fiska.

Med hälsningar en sleten/

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *