UL-Örret!

Härliga snöflingor föll idag och jag hoppas verkligen att någon varit ute och frestat på sjöörreten. Själv så tänkte jag åka ut på en tur men frugan hade en bättre tanke så det blev ingen tur ut idag. På förmiddagen den 1:a så var jag ute och luftade mina UL-grejor. Härlig morgon denna nyårsdag med harjakt i bakgrunden och i stort sett vindstilla i viken. Kallt i vattnet var det +1,7 grader samt isbildning i vikarna. Varken kände eller såg någon fisk men blev lite smått uppspelt av mitt UL-fiske. Jag flugfiskar till 99% och även här så har jag klassat ner mig till mitt gamla klass 6 spö. Mycket, mycket trevligare än att stå med en påk och dänga dvs klass 8. Nu tänker jag satsa lite på spinnfiske oxå och då med mitt UL-spö som är en Berkley IM6, 5,6fot och som tar beten  från 2-10g. Rullen är en Cardinal 300Ui som är laddad med Stren Microfuse 0,15mm. Ett härligt spö som jag har landat en gädda på 8kg samt abborrar och öringar på kilot för några år sedan så nu får det bli den större sjöörretens tur är tanken. Efter att ha fixat frugans bättre tanke så gömde jag mig i mitt hobbyrum i några timmar och fixade till lite dobbar och drag som passar UL-spöt. Gjorde även en specialdobb av en blyertspenna. Nu är det bara att vänta in till nästa ledighet och testa av UL-grejorna. Som en ryss sa till mig en gång, -Tänk lätt Seppo tänk lätt! Spännande!

Hempulad dobb av en blyertspenna.

UL fiske 003 copy

Såja nu är allt klart för drabbning.

UL fiske 014 copy

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.