Gotlandsresans slutrapport.

Vindarna visade sig inte från sin bästa sida , utan vi har haft det lite tufft att hitta fiskbara platser. Men med lite google earth och god kastteknik har vi rett ut det ganska bra. Resultatet för oss 6 som var över på Gotland blev 65st havsöringar , varav 3st över 50cm med en topp på ca57-58cm. Havsöringarna har varit otroligt pigga i det varma vattnet (7-8), med mycket hopp och krumbukter. De flesta har haft en fantastisk kondition med högt fulton, många av returerna precis under 50cm har legat nästan upp till 1,5kg. Vissa påslag har man trott varit grov fisk tills de hoppat upp ur vattnet, upp till 10 snabba hopp efter krokning på de piggaste. Flugan som fungerat bäst är Omöborsten i olika varianter sen Klympen och två gick upp på Pattegrisen. De har även varit lite svåra att kroka vissa dagar , upp till ett 30-tal som suttit ett par sekunder/hopp innan de släppt. Men här sticker några ut lite mer än andra , inga namn men det är nog finmotoriken vid mothugget? 😉 Vinden har begränsat oss , så norra delen samt Kappelsvik har vi mest fiskat de här dagarna. Vi har gjort försök på östra och västra utan att ibland inte ens kunnat blöta flugan.


En fantastisk natur har vi också hunnit se mellan fiskeplatserna som vi jagat efter havsöring. På kvällarna har vi lagat mat tagit en öl och utbytt erfarenheter under dagen. Men två mörkade och sa att de fått fisken på Unnamed udden , vilket visade sig vara en udde un named… Men till slut fick vi andra platsen på norra delen upp mot Fårö , men inte ett hugg vid fiske på det revet. Jocke hade redan motionerat de som höll till där? Psykningar om huggskräcken har duggat tätt alla dagar under resan , jag som vann förstaplatsen från slutet förra året såg fram mot att få lämna den vidare idag , men säker kan man ju aldrig vara. Jocke hade också svårt att lämna bucklan , han kände sig ganska säker att få den ett år till. Men där sabbade jag det för Jocke sista dagen med en på 57-58cm , tagen på Klympen med uv. Han lämnade till slut över den till mig och tog huggskräcken som han snabbt satte på Tommys huvud, Tommy knorrade inte utan kände nog på sig att det var sin tur. Jocke gav oss motiveringen och vi höll med , Tommys egna ord vägde ganska tungt i motiveringen som Jocke återberättade för gruppen. Det är dock inget vi ska skriva här om , men de vägde tungt ihop med hans fiske.


Hittade den här på ett ställe , den har snart ett eget litet ekosystem inuti skrovet.

Får avsluta med att tacka Erik, Jocke, Lasse, Oskar & Tommy för en fantastiskt rolig resa med mycket skratt , men även utbyte av fisketips. Ett tack till Erik Rosborg som gav oss mycket fina tips på båten , tyvärr fick vi aldrig chans att testa västra sidan i och med vinden. Vi kommer dock att testa dem nästa gång vi är tillbaka på Gotland om vindarna är mer humana?

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Gotlandsresans slutrapport.

  1. Laxxe skriver:

    En fantastisk fiskevecka, bättre ressällskap går ej att finna. Ser fram emot nästa år, tack!

  2. Joakim Johansson skriver:

    Tackar för en trevlig resa:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *