NYBÄDDAT, men var är regnet

Besökte några bäckar idag för att se vad de senaste veckans duggregn haft för inverkan. Strömmen, Silverbäcken och Pelnabro börjar vissa hålor sakta fyllas men inget som rinner. Bröttorp såg ut som förra helgen med ett lite flöde. Åbybäcken ganska torr ännu. Kikade till Frösslunda uppströms V925 som hade ett hyfsat flöde, vet inte om det fyllt upp öster om vägen ännu. Verkar vara några veckor kvar innan flödet lockar fisk.

Men anledningen till resan söderöver var mitt ansvar som bäckfadder för Pelnabro. Ett mindre träd som låg över en lekplats avlägsnades, tror även att markägarna uppskattar detta då eventuella  översvämningar motverkades. Största arbetsinsatsen blev att flytta tillbaka ett antal ton naturgrus som förra vinterns lek flyttade en halvmeter nedströms. Stor risk är annars att gruset blandas upp med större sten nedströms och försvårar leken. Ett antal svettiga timmar senare kunde jag återvända hemmåt.20151121_102426_resized_1

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på NYBÄDDAT, men var är regnet

  1. Björn Harnebrandt skriver:

    Vi här i Göteborg gick också och väntade på regn.När sedan regnet väl kom så rusade fisken upp.Leken var över på några dagar,men det var några eftersläntare som kom och lekte långt upp i bäcken.Det går mycket lugnare till när dom som kom sent ska leka. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.