Limsnurra för uv-lim!

För ett tag sedan gav Peter Lindström mig en elmotor från en mikrovågsugn. Ja du vet den som vevar runt tallriken i mikron. En mycket lågvarvig men stark motor. Dylika används säkert vid wobblerbyggen skulle jag tro. Själv så funderade och funderade jag på vad jag ska hitta på med denna motor. Jag tycker att jag inte får till det riktigt när jag limmar flugkroppar med uv-lim. Blir inte riktigt som jag tänkt mig. Känner att jag har blivit lite mer skakig och fumlig med mina händer på senare tid för att kunna skapa lika fina flugkroppar som Magnus Karlsson gör  på sina Polen flugor. Jag plockade ihop lite prylar som jag redan hade hemma och byggde  helt enkelt en prototyp på flug/limsnurra. Som du ser så använder jag foam till att fästa flugan på snurran men det finns säkert massor av mycket bättre och smartare sätt skulle jag tro. Tanken är den att jag limmar flugan och sedan får den snurra en liten stund tills jag tycker flugkroppens form ser bra ut och sedan härdar jag limmet med en UV-lampa. Här kommer en bildserie på hur jag pulade ihop min manick.

/ Seppo

  1. Foam och lim saknas på denna bild. Borren har en diameter på 12mm.

UV-snurra 005 copy

2. Borrar ett hål på skivan.

UV-snurra 008 copy

3. Skruvar fast motorn.

UV-snurra 009 copy

4. Så här ser framsidan ut nu när motorn är på plats.

UV-snurra 010 copy

5. Skruvar fast vinkeljärnet tillsammans med en kloss.

UV-snurra 011 copy

6. Monterar strömbrytare och elkabel.

UV-snurra 013 copy

7. Brytare och sladd på plats. (limmad)

UV-snurra 014 copy

8.  Jag har fem foambitar som limmas ihop men det är endast den första som beskärs.

UV-snurra 017 copy

9. Så att den blir typ så här.

UV-snurra 019 copy

10. Limmar ihop fem foambitar som jag sedan beskär / till lämplig form med ett antal spår för flugorna. Längden på foamen bör vara minst 5 cm. Endast 2 cm på denna bild.

UV-snurra 025 copy

11. Färdig för att nyttjas och bara byta ut foamen till en annan kanske bättre fästanordning för flugorna eller wobbler om så behövs. Vore väl fanken om inte mina flugkroppar blir bättre nu….

UV-snurra färdig 004 copy

 

 

 

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Limsnurra för uv-lim!

  1. Magnus karlsson skriver:

    Det blir snyggt Seppo!

  2. Peter Lindström skriver:

    Härligt Seppo!
    Tänka bara på att motorn kan bli lite varm! Lackade ett spö med långsamttorkande lack. Jag lät motorn gå i ca 6 timmar, och då var den så varm att det precis gick att ta i den! Tänk på säkerheten alla och lämna inte hemmet med en sådan här motor gåendes.
    Kortare stunder, under en timma har inte varit några problem. Mvh Peter L

    • Seppo.L skriver:

      Tack för tipset Peter! Jag behöver nog bara på sin höjd max 5 minuter, lite beroende vilken typ av uv-lim jag använder. Tunn, medium eller tjock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *