Rapport från Gamleby vs Öland

Helgens träff mellan klubbarna lockade inga mängder fiskare, sjukdom decimerade truppen ytterliggare. Fyra tappra spösvingare återstod när fredagskvällen infann sig i Källahamn. Undertecknad tjuvstartade redan under eftermiddagen på sydöstra Öland. Bra förhållande avseende på vind, grummel mm gav inte mer än  2 st 30 cm sprallisar samt en strömming på knädjupt vatten. Flugan som levererade var en 6:a Umöborste. Även en tappad bilnyckel när de envisa telefonsamtalen utvadadandes  skulle besvaras gjorde inte dagen bättre, åtgärdades genom ett “bilinbrott i mörkrets inbrott” medelst kvarglömt skrot och diverse udda verktyg. Reservnyckeln borde inte ligga inlåst i bilen var en tanke som slog mig, halskedja modell 60-talets nyckelbarn är en bättre lösning.

20151106_132522_resized

 

Lördagens fiske startade vid Svarttallarna utan resultat trots fin sjö, det enda som sågs var två spinnfiskare och ett hundratal flundror som jagade mat i dyningens grummel. Färden gick vidare via Sandvik och Ekerum och avslut i Bruddesta, trots förhållandena i vattnet-ny sydväst 5-6 ms och fin färg gav det envisa nötandet noll resultat. Tillbaka i Källahamn jämfördes dagens prestationer, endast Stickan kunde ståta med en helt vanlig dag. Tommy en blygsam 40 cm och Jocke trampade vatten utanför Sandvikspallen, själv lyckades jag knäcka ett CD rods- spö. Söndagen bjöd på friskare vindar, Jocke och jag startade vid Södraholm men fick ge oss efter en timmes fiska då dyning och hårda vindar satte stopp. Trots vädret och fiskens ovilja att samarbeta var det ändock en trevlig helg.

20151108_095217_resized 20151108_095317

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Rapport från Gamleby vs Öland

  1. Oskar Ahlsen skriver:

    Såg en artikel i Västerviks tidningen idag, på temat strömming.
    http://mobil.vt.se/familj/nar-vastervikarna-fiskade-stromming-med-handerna-8559394.aspx

  2. lasse skriver:

    Det heter kastknut i alla fall om det är min tafs. Skarp blick har du i alla fall, men du missade skillnaden i tafsdimension. Det som syns är skarven mellan tafs och spets. Erkänner att det blir några knutar extra vissa dagar allt beroende på form, men inte denna gång.

  3. Oskar Ahlsen skriver:

    Det var nog tur att det bara var en strömming, med den vindknuten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *