HOTET MOT SILVERBÄCKEN

Nu är vårt yttrande om BEAB:s planerade överpumpning från Silverbäcken till Solbergatäckten inskickad.

En kort summering av Beab:s planer, ansökan om vattendom att ta ut den ofattbara volymen 600 000 kbm per år ur bäcken. Styrelsen närvarade vid samrådmötet i juli för att bevaka allmänheten och öringens intressen. Sökanden har visat stort ointresse att redovisa relevanta siffror om bl.a.  flöden och miljökonsekvenser, lite svammel om att “rötter kommer att växa ut”, ” fisken finns längre ned i bäcken och kommer ej att påverkas” mig veterligt rinner vatten nedåt enligt tyngdlagen. Vi har förgäves försökt att få siffror på den s.k. försöksinfiltrationen som pågått ett antal år för att kunna jämföra emot lågt vattenflöde med störningar i öringens lekaktivitet.

Många klappar på axeln har vi fått för vårt arbete av bl.a. politiker, men nu är de tysta. En bättre miljö och förlängd turistsäsong som man så ofta pratar sig varma för verkar bortglömt. Nedan vårt yttrande.

/Lasse

Scan10002

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på HOTET MOT SILVERBÄCKEN

  1. seppo.lippo skriver:

    Tummen upp Lasse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *