Grisfiske idag!!

Vid lunch kom det ett sms ,men hann inte kolla då det var fullt på Rosas. Men efter en tjugo minuter ringer revisorn (Mats S) och säger flera gånger titta på bilden jag skickat om och om igen. Öppnar och ser en grann havsöring på 3.81 och 68cm som ger fulton 1.21! Skickar den vidare till Johan B som är ute och han rapporterar också kontakt. Revisorn har en till likvärdig/större som följer med in men vägrar hugga. Han har även vakande havsöring inom 15m , men de är inte intresserade av hans Toby silver som han fick på innan. De kom in en massa spigg som öringen kalasade på , men inget mer under dagen.
Havsöring
Jag känner att det måste vara läge ikväll efter jobbet. Vid fyra är jag ombytt och klar och beger mig ner på sydöstra Öland. Johan hör av sig och har haft 5 returer från 1kg upp till en återblänkare på över tre och 66cm.
Havsöring
Näst största blir en blank runt 2kg , de andra var blanka och högg i den fina dyningen som rullade in på östra sidan.
Havsöring
När jag kom fram var klockan nästan fem och det drog en svag sydlig , men även en liten dyning rullade in. Jag fiskade mig ut på södersidan av ett rev , men inte förrän jag rundade mot norr drog det på en liten blank runt kilot. Snabb retur och fortsätter en stund innan det tar tvärstopp. Nu händer det grejer och den dunkar dovt i andra ändan av linan. Upp kommer en fin blankbesa som börjat lägga på sig , +4 och runt 75cm simmar vidare efter en fin fight. Efter en kvart kliver nästa på , en besa ca3kg som fortfarande är lite grådaskig. Precis som jag lossar den i vattnet ringer Erik från Kode och berättar att han haft en kanondag med 14 havsöringar från 40cm upp till en fin på 52cm som fick följa med hem. Fiskar vidare och snart smäller det på igen , en blank och fet ca 1.5kg som fick simma vidare. Nästa sitter som en gått i sten igen , den är otroligt pigg och stark och det börjar kännas i armen när det drar ut på tiden. Samtidigt som jag ser öringen simma kommer det en extra virvel ett par meter ifrån vid ett par tillfällen. Troligtvis en kompis som följer med i svängarna runt mig , det är en fin +2 som är i kanonkondition. Jag står ca 100m ut på ett rev så jag låter den simma vidare och hoppas på fler. Nu har vinden vänt till nordlig och jag går upp och beger mig norr över för att få hjälp av vinden när jag fiskar mig söder över mot hotspoten igen. Men när jag kommer fram har det mojnat helt och det är bleke, men fiskar ut på ett rev. På sydsidan drar det på en godkänd ca 1.5kg som knäcker min andra spötopp under drillningen. Fan det var andra toppen på mindre än en månad. Returnerar öringen och fiskar vidare utan hel topp. Det går riktigt bra när linan inte slår sig runt den lilla delen som sticker upp. Kastar faktiskt en 20-25m med riktiga dubbeldrag , men tröttnar efter 20min. Går tillbaka ca 600m till bilen och riggar femman. Går rakt ner och lägger ut polenflugan 2.0 och har ett fint följe i månskenet på femte kastet. Men det var också det enda som hände innan jag avslutade för dagen och begav mig hemåt. Hörde talas om mycket fiskare på ön nu , det skall ha varit över ett 50-tal bara norr om Byxelkrok. Tyvärr fiskades det även gädda i Grankullavik , nu under förbudstid 1/4-31/5. Det kommer bli fisketillsyn där vilken dag som helst nu!! Så hjälps åt att informera om detta förbud på Öland. Glad Påsk önskar OTSK/Niclas!
Öland

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Grisfiske idag!!

  1. John H skriver:

    Har också haft skapligt fiske på slutet men har förtvivlat svårt att hitta nått med storlek.. Men va fan, jag kan väl hålla mig till cupen 🙂
    / JH

  2. Peter Lindström skriver:

    Härligt!
    Själv nötte jag i sundet utan resultat. Inga hugg, inga följen. Från Alvedsjö ner till Grönvik. Blev i alla fall en tupplur i Grönvik och lite solbränna på nästippen! 🙂

  3. Lasse Karlsson skriver:

    Jäkla kul, synd man prioriterade familjen just denna dag, även regnbågsfiskarna hos Bogren hade en kanondag. De hade aldrig upplevt att fisken varit så på hugget, kanske fullmånen bidrog.
    Tråkigt att sportfiskare som ofta kritiserar andra fiskesätt inte kan följa regelverket. Vi som är tillsynsmän på ön kommer inte att se genom fingrarna, om någon fiskar riktat efter gädda eller abborre under förbudstid kommer vi att lagföra denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *