Sportfiskemässan 2015

Vid 7.00 började vi resan mot Jönköping , vi kom precis fram till det öppnade. Fredagen är bra då det inte är lika mycket folk , och man har tid att prata och provkasta nyheter som verkar intressanta. Lasse och jag testade två riktigt sköna spö , Lasses favorit var Hardy Zenith (9fot kl 7). Det vägde endast 92gram och var förlåtande om man inte tajmade kastet 100%. Mitt blev ett Sage Method (9fot kl 7) ett 101 grams lätt spö. Finns riktiga kraftreserver i det spöt! Men det var inte lika förlåtande som Hardy Zenith. Vi hade en trevlig pratstund med Mattias Drugge om Hardys framtid och kommande grejer samt erfarenheter om kustfisket efter havsöring. Han tyckte att man lätt kunde gå ner en eller två klasser till havsöringsfisket med de nya spön som klarar av att bära tyngre linor och har en bättre ryggrad. Jag har ju kört åttor sen jag började 2003 , men funderar på att gå ner i klass nu. I övrigt fanns det som vanligt mycket att titta på och även några fynd att göra. På väg hem stannade vi till i en riktig sportfiskebutik i Korsberga. Alltid lika roligt att se en välfylld butik som Nicke och de andra kör!
Inga bilder då min vattentåliga telefon inte tålde vatten och kameran glömdes hemma.

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sportfiskemässan 2015

  1. John H skriver:

    Härligt med lite spö-snack här på otsk! Fiskar själv ganska mycket med ett method 790 och vill låna det nån dag för att testa det på riktigt är det bara att höra av sig så löser vi det på nått vis. Sage One 790 är också ett fint alternativ om man vill in någonstans mellan method och Hardy Zenith i kraft och snabbhet.
    / John

    • Solle skriver:

      Låter intressant , vad har du för lina/linor till det spöt?

      • John H skriver:

        Kör antingen en rio outbound f/i #7 eller en flytande coastal #7. Outbound-linan finns ju också som short med typ 8,5m klump men den varianten funkade inte alls på spöt.

        Grattis till fina fisken förresten!

        / jh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *