Det blir inte som man tänkt sig , och var är gubben Pettson?

Denna vintern har det varit på tok för lite fiske, så nu var det dax för årets första bomtur. packade lätt, men som tur va fick jag med kaffe. Väl på plats såg jag en galen Beagle yra omkring. Man får ju va med om det mesta när man är ute, vad som helst kan ju hända tänkte jag. Bra med vatten ,och fina vågor svepte in vid fiskeplatsen .
dock lite väl dålig sikt i vattnet man såg knappt 1dm . sagt och gjort är man på plats så klart man ska testa. Man va lite ringrostig men visst, flugan kom ut och blev blöt ,lite is i ringarna och härligt väder .f*n vad Öland är gött, blippade till i mobilen , Hade vadat ut till strax under midjan , lät telefonen vara.
Vänder mig om för att ta några kast mot land , och där kommer den där Beaglen ylande igen. Tiotalet meter framför springer det en fin räv , härligt skådespel tänker jag . Nu har nyfikenheten tagit överhand och jag fingrar efter mobilen med lite stela fingrar ,plums ……
Mobilen drar ner i gulaschen , jag står stilla i säkert fem minuter och funderar, hur löser jag detta?
Vatten nästan till midjan och noll sikt , sen har man ju inte begåvats med
världens vigaste kropp. Det slutade med att jag satte mig på huk för att treva med handen i det tvågradiga vattnet. rätt nöjd med att jag valde neoprenvadare denna dagen , men vattnet letade sig så klart ner i ryggen
och en sval känsla infann sig i benen. Hela högerarmen blev dyngsur. letandet kändes som en evighet men helt plötsligt fann jag min vän .Det var ett sms från schenker , jag hade paket att hämta !!
upp på land för att få upp värmen , tog en kaffe och en väldigt saftig ostmacka. försökte få till några fler kast , men jag var besegrad ännu en gång av moder natur .
Nästa gång blir det flytväst till mobilen, eller får den stanna hemma.

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *