Avslutning från Bornholm

Kvällen innan satt den gamle huggskräcken (Oskar) och laddade för fullt inför sista dagens flugfiske efter Bornholms stora öringar!
Han kände sig ganska säker efter dagen rekordfångst eller var det ölen?!
Huggskräcken
Sista dagen bjöd på riktigt friska vindar från sydväst. Vi började på norrsidan men endast en dragning , så vi körde sydost. Väl framme låg det på fint och havsöringarna var på hugget, men för små och lekfisk blev resultatet. Vi tog ett snabbt stopp till innan det var dags att åka till färjan , två havsöringar i retur och två tappade blev det innan vi snabbt bytte om. Nu var det dåligt med tid 35min till sista påkörningen på färjan. Lyckades med 5min tillgoda checka in , skönt att inte missa färjan hem… Nu har det varit på håret två år på raden , men när det nappar så gör det. Här kommer soluppgång och månens nedgång samtidigt från revet på norra sidan.
Bornholm
Bornholm
Efter summering på färjan hade det returnerats 14 för små havsöringar och besor på halv dag. Det totala resultatet blev 75st havsöringar från torsdag till söndag , två behölls för den årliga havsöringsmiddagen. Resten får växa till sig till 2016 när vi återkommer för att leta grov havsöring igen. För nästa år blir det Gotland igen första helgen i december!
Besa
Det sista som gjordes klart på parkeringen i Ystad var utdelningen av huggskräcken och bucklan.Bucklan för årets blanka gick till Jocke som drog resans fina havsöring på ca 2.6kg. Den togs på samma ställe där jag fick bucklan 2012. När det sen kom till huggskräcken blev jag utsedd (godtyckligt för jag hade inte minst antal returer) av en lite velande grupp. Men som två sa det är väl största chansen vi har att ge dig den! Jag tog emot hjälmen och passade även på att se om den skulle passa på Jocke nästa år? Passar riktigt bra!
Huggskräcken
Huggskräcken
Tackar alla för ännu en fantastisk resa i huggskräckens tecken! Så ses vi igen på Gotland nästa år , för ännu en batalj i goda vänner lag. Med mycket skratt , tråkningar och psykningar!

Bornholmsgänget

De sista korten blev lite suddiga pga att fotografen har en skadad tumme!

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *