Helgens blandade rapporter.

Var en sväng på Öland i Lördags.
Startade vid soluppgången vid Hallnäs. Måsar som skrek, rena vårstämningen. Fick till slut en dragning och i kastet efter skrämde jag fisken när jag la linan över den. Fiskade sedan av Jordhamn norra och södra, och sedan Grytehamn. Inga kontakter. For sedan till Egby och Snäckan. Landade två, den ena runt 30 cm och den andra runt 40 cm och fenklippt. Kristallklart i vattnet på båda sidorna och minimal vind, men det drog ändå lite i sjön på båda sidorna.
Båda tagna på fluga, en liten Omöborsten (ca 15mm) bunden på dom gulbruna fjädrarna, så den är lite ljusare.
Öland

Jo då, man drog idag med så jag var uppe vid Grönvik vid soluppgången. Inte mycket sjö men jag fiskade av mellan stugorna. Inga kontakter. Blev sedan en tur till Hallnäs, med bra pålandsvind, men det hjälpte inte. Inga kontakter. Sedan blev det norra delen av Jordhamn och nu hade det blivit lite sjö i sundet. Fiskade av sträckan två gånger, men det var hopplöst. Hade fiskat såhär långt med Omöborsten, runt 25 mm. Sedan blev det flugbyte till en Magnus 35 mm och platsen blev söder om Sjölunden. En möjlig kontakt, men kunde lika gärna varit sten. Såg en hel del tång i vattnet så det verkar ju lovande.

Peter L

Pelle Klippinge rapporterar:

Grankullavik och norra Öland gav 4 landade havsöringar, två över måttet i de nordliga vindarna. En sädesärla gjorde sällskap vid Ängjärnsudden och sträckan vid Hagskog var fylld med nät.

Grankulladagar

Själv var jag ute på söndag förmiddag , första platsen var det alldeles för lungt och klart. Bytte och vinden ökade på med lite vågor på 30-40cm som kändes bra. Molnen kom också söder ifrån och öringen kom igång. Tre returer runt kilot på nästa ställe och allt kändes mycket roligare. Efter att ha pratat med Ulf från Löttorp en bra stund var det bara tid till ett snabbt stopp som var helt dött.
Men såg många fiskare längs kusten idag, hoppas det gick bra?

Det här inlägget postades i Fiskerapporter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Helgens blandade rapporter.

  1. Seppo L skriver:

    Härligt att läsa om Pelles fisketur. Själv så kommer jag att gå ut på torsdag för att försöka motionera ölandsöringar. Chansen är stor vid dessa tider så jag återkommer med en rapport om min tur. Skitfiske mina damer och herrar.

  2. Micke/Blekinge skriver:

    En helt fantastisk spinn-helg på Öland, fast denna gång fick man leta lite mera efter bra vatten, väl hittat så var där bitvis många blanka + en rejält grov lekfärgad hane! Denna som jag gissar vägde omkring ? oavsett gissning,! den var iaf 83cm lång.. samtliga i retur. Denna helgen var iom det nästan lika bra som den 10-11/11, då avkrokades och returnerades 12st.

    Färgen för dagen var blå/röd/silver samt “bappelsin” i 12-18grams utförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *