Massa öring meen!!!

Niclas solberg och jag har varit uppe på östra siin och fiskat öring idag.

Vi bestämde oss ifrån början att vi skulle fiska på 3 olika ställen.

På det första stället vi kommer ut på är vattnet väldigt klart och en liten pålandsvind med en dyning på drygt 20cm. Det hände inte mycket den första halvtimman. Men sen gick jag på ett parti med lite mjöligt (grumligt) vatten och stannade upp för att kasta av den ytan. Tog ett kast rakt ut och det nöp till i spöt. Jag hade den på i någon sekund, det blänkte till och en virvel syntes i ytan. Jag står där och mumlar för mig själ och undrar varför i f-n jag inte gjorde något mothugg. kastar utåt ett par gånger till för att sedan vända mig om och kasta inåt i en liten vik. Pang yes, det mothugget satt som det skulle. Men neej det är en liten sketen gädda på halvkilot. Jag planar in den och tar snabbt bort kroken för att släppa tillbaka den. Vänder mig om mot Niclas och hoppas att han inte har sett något. Men det är klart han har. Ett gott skratt fick han sig också. Då var din dag räddad fick man höra 🙂     Vi fiskade där en stund till innan vi begav oss till det andra stället. Där blev vi inte så långvariga. Kristallklart i vattnet och ingen fisk syntes till.

På det tredje stället så går jag norr ut mot ett rev och Niclas söder ut mot ett annat. Jag fiskar snabbt av det revet men utan någon kontakt. Jag går söder över mot Niclas rev. Han står på söder sidan av revet och jag går till norrsidan. Jag börjar kasta och ser snart att han står och drillar fisk. Bra tänker jag då är dom här tänker jag och fortsätter kasta med ett vakande öga bort mot Niclas.

Men precis  när jag bara har vevat ett par meter så suger det bara tag i spöt och jag lite oberedd dras framåt och försöker snabbt släppa lite på bromsen. En fisk på runt 3-4kg hoppar och simmar sen iväg en bit. Ha nu står vi båda och drillar tänker jag. Härligt. Men straxt därpå så tappar jag min andra för dagen. Jag blev så arg att jag såg stjärnor. Tar ett par kast till och hade ett följe. Tar och ringer Niclas på mobilen eftersom vi står runt 200m ifrån varandra. Han berättar att han har landat en fisk och haft två hugg varav ett riktigt tungt, troligtvis en stor fisk. Bra då kommer jag bort till dig sa jag. Men det var visst inte populärt 🙂 Kom inte hit och ställ dig framför mig för f-n fick man höra. De är så känsliga dom där flugfiskarna 🙂 Skämt o sido. Jag börjar fiska mig ut mot udden av revet och ser att Niclas drillar ännu en fisk. Jag märker att jag helt plötsligt har börjat stressfiska vilket aldrig är bra. Jag lugnar ner mig och börjar gå tillbaka mot den platsen jag hade fisk för en stund sedan. Då är det en annan kille som har hittat dit och börjar fiska mot mig på den kanten jag fiskar på. Hmmm

När vi står ca 70 meter ifrån varandra så passar jag på att sätta mitt “favoritdrag” i en sten och linan går av. Jag börjar leta efter draget men hittar det inte. “skit också”     Vänder mig bort ifrån killen och knyter på ett annat drag. När jag tittar tillbaka på honom har han precis landat en fisk. Jag går fram och pratar med honom. Han presenterar sig som Joakim Pettersson-snyggast på Öland. Hans fisk vägde mellan 2.5-3kg.

Jaha på att igen bara tänkte jag och gick ut i vattnet. Hörde “snyggast” på Öland killen säga något. Han har en öring till men tappar den tyvärr. Nu borde det väl ändå vara min tur tänkte jag. Det tog inte lång tid innan Jag hade ett fint hugg men på kort lina så jag bommade även den. Nä nu jävlar. Tog ett par kast till hade ett följe. Dagen var snart slut och jag har haft 2 följen och tappat 3st. Mina odds såg inte bra ut. Ställde mig på en sten och kastade längst med land. Pang nu måste den sitta. Upp kommer en helt galen fisk. Tok hoppar och sprattlar. Jag hinner inte få kontakt med fisken mellan hoppen. Vissa hopp var ett par meter i längd. I femte hoppet ser jag i slowmotion hur betet lossnar. Jag skriker alla möjliga fula ord jag kan komma på. Joakim tittar nog lite konstigt på mig i det läget. Fisken uppskattar jag till runt 4kg. Då var det fjärde fisken som jag har tappat idag. Jag hukar mig ner på  stenen och är ganska tom i huvudet. Tar nya tag och börjar gå söder ut igen.

Men vad hittar jag då. Mitt drag jag kastade bort. Nu måste väl ändå turen ha vänt. Det börjar skymma nu så jag tar dom sista kasten och får på en fisk till. Den lyckades jag i alla fall landa. Men det var en besa på ca 1.5-1.7kg. I alla fall lite plåster på såren. Jag möter upp Niclas vid bilen. Han kommer med en fin blank öring på 2kg. Niclas berättade att han hade landat totalt 3st och haft kontakt med 3-4 till. Vi kunde konstatera att det har varit en bra fiskedag med totalt 14-15kontakter och 4st landade. Undra vad vi ska göra i morgon???

Mvh/

Johan B & Niclas Solberg

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *