Klart i Pelnabro för lek

Idag  besökte jag bäcken för att städa undan markeringar och kontrollera lekbäddarna. Senaste regnen har gjort att vatten har börjat rinna rätt bra, mellan 10-30 cm vatten över hela sträckan från V925 till mynningen. Vinterns och vårens rekogn. turer har resulterat i nästan perfekta placeringar av gruset. GPS positioner noterades och allt arbete kommer att dokumenteras för framtiden. Dags att blicka framåt mot 2015, Frösslundabäcken väntar. Dags att ansöka om tillstånd för vattenverksamhet.

I fredags landade sista lasten naturgrus till vår depå i Skogsby, härliga 210 ton ligger bara och väntar.

Det är bara att gratulera Gamleby SFK, Oskar berättar att höstens oro över det dåliga flödet har bytts ut mot glädjen över en rejäl stigning och full lek uppe i Skramstad. Det verkar som fisken gillar deras nyutlagda grus.

Bilderna från Pelnabro i dag fint flöde.

SAMSUNG SAMSUNG

Det här inlägget postades i Fiskevård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.