Gäddrapport

Nu är det bara 3 dagar kvar innan det blir förbud mot riktat fiske efter gädda i Kalmarsund och runt Öland. Då är det bäst att passa på. Sen blir det öring för hela slanten.

Igår blev det inte så mycket fiske. Det var väldigt lågt vatten och hårda vindar. Resultatet blev bara en gädda och 2st som jag skrämde när jag vadade. Besviken JA. Ger upp NEJ!!!

Så Niklas och jag tog en tur idag i stället. Vi åkte dit jag hade haft kontakt dagarna innan. Det började med att niclas tog 3st gäddor nästan direkt. Själv hade jag inte haft en känning. Men dom fanns där och det dröjde inte länge förens jag själv fick den första på kroken. I den första viken så blev det 9st totalt samt en del hugg och följen. Vi åkte därefter till en annan vik och lyckades hitta gäddor där med. Det verkade finnas många fler där och större 😛 men det var mest efterföljare, dom verkade inte på hugget. Men några fick vi i alla fall, (6 st där). De flest gäddor låg mellan 2.5 -5kg. Niclas hade en på 5.2kg och jag 5.4kg i topp. Men vi hade större som bara stötte lite och följde efter. Vi fiskade med jerkbaits. Niklas lärde sig även att man aldrig ska använda fluorocarbon som gäddtafs, det går bara av 🙂

Skeeetfiske/

Johan Bjelkendal

Det här inlägget postades i Fiskerapporter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gäddrapport

  1. Lasse skriver:

    Hej Johan
    Hur kan du välja bort en kanondag på öringkusten, soligt väder, bra pålandsvind, lagom grummel i vattnet och ingen spösvingare som jag kunde skåda, mot slempellefisket.
    skitfiske på dig
    Lasse

    • Johan skriver:

      Ja du bäste man. Vi var även och fiskade öring med pålandsvind och lagom grumligt i vattnet. Men vi hade inte en känning. Så jag valde att inte skriva om det.
      Och som jag skrev så är det bara 3 dagar kvar på riktat fiske mot gädda.
      Då gäller det att passa på.(vet att det kliar i dina fingrar också:) ) Det kommer komma en massa bra om inte mycket bättre förhållanden för att fiska öring i vår. “Slempellar” is the shit

      Mvh/
      Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *