Lite blandat.

Efter en sommar med jobb och inget fiske har man börjat lyssna av lite vad som är på gång och hänt,för att snart ta tag i grejerna igen. Abborren har blivit fler om man lyssnar vad som tagits på mete och spinn runt om på ön. Och även återväxten verkar bra med mindre storlekar, på fastlandssidan är rapporterna lika positiva. Det mindre roliga är det hårda svartfisket av abborre på ön av icke yrkesfiskare. Riktigt tråkigt att höra om hundratals, kanske över tusen fina (+5hg) abborrar som gått i garn hos skrupelfria idioter som inte fattar att det är ett husbehovsfiske som gäller de utan licens!! Men nu ser vi fram mot lite havsöringsfiske som snart drar igång. I skåne och blekinge rapporteras grov havsöring varit i tagen och jagat tobis och kungstobis längs kusten. Här har det kanske varit detsamma ,men har inte fått in någon rapport från någon som varit ute i sommar? Men de har nog varit här då det gått i fina pjäser (+5)i bottengarnen runt ön sen i slutet av juli. Nu ska vi först göra klart inför höstens lek! Innan vi kan ut och känna på de blanka som går kvar och hoppar över årets lek.

Var på Kalmar SFKs styrelsemöte i tisdags och fick med en utmaning från dem. Det blir ett flugfiske på regnbåge någon gång i oktober i Snärjebäcken eller Hultsby? Då får vi chansen att visa fastlänningarna hur man fiskar regnbåge! Vi återkommer med mer information lite längre fram , men den kommer inte bli den 18/10 när vi har vår kustfiskedag för medlemmar. Det var en mycket uppskattad aktivitet vi hade i våras med grillning och havsöringsfiske. Naturligtvis Rosas goda korvar på grillen igen!!

Samt om ni har tid på lördag så tänder vi höstbålet i Kårehamn på lördag kväll 20.30. Lasse har gjort en riktig eldstad på flotte, nu blir det 1m ved istället för vanliga vedklabbar! Jag pratade idag med Tomas på Kårehamns havskök som sa att det kommer bli fullt lika fort i år. Det tog en timme förra året! Så ni som vill äta där, bokar tidigt torsdag morgon då det kommer i ÖB imorgon (torsdag). Han har utökat med musikunderhållning samt byggt fler sittplatser ute , och vädrerprognosen ser lovande ut!

Det här inlägget postades i Klubbnytt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Lite blandat.

  1. Laxxe (Lasse) skriver:

    Har fått trovärdiga rapporter att havsöring varit inne och jagat vid Äleklintakusten under sommaren, dock inte några fångstrapporter.
    Tråkigt med folk som inte kan följa lagen inom fisket.
    Det är straffbart att sälja eller köpa fisk fångad i Östersjön av icke yrkesfiskare, rykten florerar att även seriösa fiskhandlare köper fisk av dessa. Som miljön och tillgången på fisk ser ut i dag måste vi tänka till lite. Även om de sista två åren gett positiva signaler med fler abborrar, gäddor och havsöring längs våra kuster så betyder det inte att det ser lika dant ut om några år. Fiskbestånden har alltid ökat och minskat i antal och idag kanske vi ligger på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *